FLIR wint contract van $ 20,6 miljoen voor de levering van Black Hornet Nano-UAV-systemen voor het Soldier Borne Sensor Program van het Amerikaanse leger

Toekenning van de initiële bestelling van $ 40 miljoen voor zwarte horzels van het leger van Augments begin 2019

Extremely light, nearly silent, and with a flight time up to 25 minutes, the combat-proven, pocket-sized FLIR Black Hornet transmits live video and HD still images back to the operator. Its information feed provides soldiers with immediate covert situational awareness to help them perform missions more effectively. FLIR has delivered more than 12,000 Black Hornet nano-UAVs to defense and security forces worldwide. (Photo: Business Wire)

ARLINGTON, Va.--()--FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft aangekondigd dat het een extra contract van $ 20,6 miljoen van het Amerikaanse leger heeft gewonnen voor de levering van zijn FLIR Black Hornet® 3 Personal Reconnaissance Systems (PRS). De geavanceerde nano-onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) ondersteunen de bewakings- en verkenningsmogelijkheden van pelotons en kleine eenheden als onderdeel van het Army’s Soldier Borne Sensor (SBS) -programma.

In januari 2019 kende het Amerikaanse leger FLIR een eerste contract van $ 39,7 miljoen toe voor Black Hornet 3’s ter ondersteuning van het SBS-programma. Het bedrijf levert momenteel die systemen voor veldwerk over de hele linie.

Uiterst licht, bijna geruisloos en met een vliegtijd tot 25 minuten, zendt de in de strijd beproefde Black Hornet PRS op zakformaat live video en HD-stilstaande beelden terug naar de operator. De informatiefeed biedt soldaten een onmiddellijk verborgen situatiebewustzijn, zodat ze hun missies effectiever kunnen uitvoeren. FLIR heeft wereldwijd meer dan 12.000 Black Hornet nano-UAV’s geleverd aan defensie- en veiligheidstroepen.

“Black Hornet heeft bewezen een baanbrekende technologie te zijn – een klein pakket dat een groot voordeel kan opleveren op het slagveld”, aldus Roger Wells, VP en General Manager van de business line Unmanned Systems & Integrated Solutions bij FLIR. “We zijn er trots op dat we het Soldier Borne Sensor-programma van het Amerikaanse leger blijven steunen. Het mogelijk maken van oorlogsstrijders met een volledig scala aan geïntegreerde onbemande oplossingen, zowel in de lucht als op de grond, is een strategische doelstelling die FLIR deelt met het leger. ”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact:
Joe Ailinger
Phone: 978-769-9339; 781-801-6161
Email: joe.ailinger@flir.com

Investor Relations:
Lasse Glassen
Addo Investor Relations
Phone: 424-238-6249
Email: lglassen@addoir.com

Contacts

Media Contact:
Joe Ailinger
Phone: 978-769-9339; 781-801-6161
Email: joe.ailinger@flir.com

Investor Relations:
Lasse Glassen
Addo Investor Relations
Phone: 424-238-6249
Email: lglassen@addoir.com