Infogain otwiera nowe centrum rozwoju w Krakowie

Kraków, Polska--()--Infogain, wiodący dostawca rozwiązań technologicznych z siedzibą w Dolinie Krzemowej, ogłosił dzisiaj otwarcie nowego Development Center w Krakowie, pod kierownictwem Rohita Nagpal Starszego Wiceprezesa i Globalnego Dyrektora ds. Podróży, Hotelarstwa i Handlu Detalicznego. Będzie to szóste centrum rozwoju Infogain na całym świecie, obsługujące zarówno klientów europejskich, jak i amerykańskich. Krakowskie centrum rozwoju zostało otwarte dzisiaj.

„Infogain Kraków to nasze pierwsze europejskie centrum rozwoju. Mamy rosnące zapotrzebowanie w tym regionie, a Kraków był idealnym wyborem ze względu na lokalne talenty IT, wiodące uniwersytety technologiczne i reputację w dziedzinie badań i rozwoju. Zaczynamy od 30-osobowego zespołu i mamy nadzieję, że w ciągu roku wzrośnie do 300 - powiedział Eddie Chandhok, Prezes i Dyrektor Global Delivery w Infogain.

Chandhok dodał także: „To centrum pozwoli nam również obsługiwać Europersjkich klientów w modelu „nearshore”, a także zwiększy naszą elastyczność i zdolność do tworzenia wartości na całym świecie. Infogain Kraków będzie współpracować z klientami w celu tworzenia zintegrowanych cyfrowych rozwiązań, integrując doświadczenie w projektowaniu z inteligentnym tworzeniem oprogramowania. ”

Pracownicy Infogain w Krakowie będą mieli możliwości rozwoju kariery, przyczyniając się do rozwoju Travel & Hospitality Center of Excellence i pracując nad projektami zarówno wśród klientów Travel & Hospitality Infogain, jak i cyfrowej.

Krakowskie centrum rozwoju jest kolejną inwestycją firmy po niedawnych przejęciach Silicus Technologies i Revel Consulting przez Infogain w październiku 2019 r.

O Infogain

Infogain to firma z siedzibą w Dolinie Krzemowej, specjalizująca się w inżynierii platform oprogramowania komputerowego z głęboką wiedzą domenową w dziedzinie podróży, handlu detalicznego, ubezpieczeń i zaawansowanych technologii. Przyspieszamy dostarczanie dla naszych klientów cyfrowych systemów klasy „Customer Engagement System” z pomocą cyfrowych technologii takich jak cloud, microservices, robotic process automation oraz artificial intelligence.

Infogain zapewnia pozytywne wyniki biznesowe firmom z listy Fortune 500 i liderowom cyfrowej technologii, wykorzystując szybkie prototypowanie (rapid prototyping) i solidne podstawy inżynierii platform oprogramowania opartej na DevSecOps, która zapewnia wysoką jakość i terminowość dostaw. Infogain, spółka z portfolio ChrysCapital, posiadająca biura w Kalifornii, Waszyngtonie, Teksasie, Londynie, Dubaju, Indiach i Singapurze oraz centra dostaw w Austin, Krakowie, Nowym Delhi, Bangalore, Pune i Bombaju.

W celu uzyskania większej ilości informacji skontaktuj się z:

Infogain
Sarmishtha Sinha
sarmishtha.sinha@infogain.com

Archetype
Suryansh Gaur
suryansh.gaur@archetype.co

W celu uzyskania większej ilości informacji skontaktuj się z:

Infogain
Sarmishtha Sinha