Lightbits Labs geëerd als winnaar van Red Herring Top 100 Europe

SAN JOSE, Calif.--()--Lightbits Labs, de leider in NVMe™ over TCP (NVMe/TCP) softwaregedefinieerde opgesplitste opslag, is uitgeroepen tot een Red Herring Top 100 Europe-bedrijf. De sterke hyperscale-storage-for-all-boodschap van Lightbits resoneerde met de redacteuren van Red Herring en hielp het bedrijf deze belangrijke eer te verdienen. Dit is de nieuwste onderscheiding voor Lightbits, dat eerder dit jaar werd opgenomen in de CRN Storage100-lijst en erkenning kreeg als een Top 40 Software-Defined Storage-leverancier.

“De visie van Lightbits is om elke organisatie de flexibiliteit, elasticiteit en kostenvoordelen te bieden waar hyperscalers baat bij hebben,” aldus Avigdor Willenz, medeoprichter en voorzitter van Lightbits Labs. “Dit is opnieuw een erkenning dat Lightbits en NVMe/TCP de richting is die de markt opgaat terwijl bedrijven kijken naar meer kosteneffectieve, schaalbare oplossingen om hun digitale transformaties mogelijk te maken.”

Lightbits Labs LightOS™ is een softwaregedefinieerde opslagoplossing die bedrijven van elke omvang voorziet van hyperscale efficiëntie en flexibiliteit door het leveren van samengestelde, krachtige, scale-out en redundante NVMe/TCP-opslag die presteert als locale flash. Met LightOS kan elke commodity-opslagserver met NVMe SSD's worden omgezet in een ongeëvenaarde, schaalbare opslagoplossing. De kern van LightOS is de wereldwijde flash-vertaallaag (Global Flash Translation Layer, GFTL). In tegenstelling tot alle andere disaggregatieoplossingen voor opslag, biedt de LightOS GFTL opslagfuncties die vaker worden geassocieerd met hoogwaardige SAN's: logische volumes, thin provisioning, compressie en gegevensredundantie. Het verlengt ook de levensduur van SSD's, waardoor het gebruik van goedkope QLC-flash mogelijk is voor krachtige werkbelastingen. Dit alles vindt plaats op standaardservers en Ethernet-netwerken tegen een fractie van de kosten van traditionele, bedrijfseigen arrays.

Vrijwel alle datacenters maken tegenwoordig gebruik van TCP/IP en de mensen kunnen er nu van profiteren met NVMe/TCP. NVMe uitbreiden over het datacenter via vanilla TCP/IP levert het parallellisme en de lage latentie van NVMe, zonder dat er wijzigingen nodig zijn aan de bestaande netwerkinfrastructuur of aan applicatieservers.

“In 2020 was het selecteren van de beste presteerders geen sinecure,” stelde Alex Vieux, uitgever en CEO van Red Herring. “Sterker nog, we hadden de zwaarste tijd in jaren omdat zoveel ondernemers zo vroeg in het Europese tech-ecosysteem belangrijke mijlpalen hadden bereikt. Maar na lang nadenken, rigoureuze contemplatie en discussie, hebben we onze lijst teruggebracht van honderden kandidaten uit heel Europa tot de Top 100 Winnaars. We zijn van mening dat Lightbits de visie, drive en innovatie belichaamt die een succesvolle onderneming definiëren. Lightbits mag trots zijn op haar prestatie, aangezien de concurrentie erg sterk was.”

Lightbits Labs-bronnen

Neem voor meer informatie contact op via info@lightbitlabs.com

Over Lightbits Labs™

Lightbits Labs, opgericht in 2016, is een softwaregedefinieerd opslagbedrijf dat hyperscale efficiëntie en flexibiliteit voor iedereen biedt. De oplossing van Lightbits levert samengestelde, opgesplitste opslag die presteert als locale flash. Het bedrijf was een pionier op het gebied van NVMe/TCP, zodat de oplossing eenvoudig op grote schaal kan worden geïmplementeerd, terwijl het prestaties levert die vanuit het perspectief van applicaties niet te onderscheiden zijn van locale SSD's. Lightbits Labs wordt ondersteund door strategische investeerders, waaronder Dell Technologies Capital, Cisco Investments en Micron, maar ook door topinvesteerders en durfondernemingen, waaronder Avigdor Willenz, Lip-Bu Tan, Marius Nacht, SquarePeg Capital en Walden International. Lees meer op www.lightbitslabs.com of neem contact met ons op via info@lightbitslabs.com.

Over Red Herring Top 100 Europe

De redactie van Red Herring beoordeelde de bedrijven op zowel kwantitatieve als kwalitatieve criteria, zoals financiële prestaties, technologische innovatie, managementkwaliteit, algehele bedrijfsstrategie en marktpenetratie. Deze beoordeling werd aangevuld met een beoordeling van de reputatie en status van vergelijkbare startups in dezelfde niches, waardoor Red Herring voorbij de 'hype' kon zien en van de lijst een waardevol instrument voor ontdekking en pleitbezorging kon maken voor de meest veelbelovende nieuwe bedrijfsmodellen in Europa. Het selecteert de prijswinnaars uit jaarlijks ongeveer 1.200 privaat gefinancierde bedrijven in de Europese regio.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alan Ryan/ Marianne Dempsey
Namens Lightbits Labs
alanryan@rainierco.com/mdempsey@rainierco.com
508-577-6635 of 617-233-8675

Contacts

Alan Ryan/ Marianne Dempsey
Namens Lightbits Labs
alanryan@rainierco.com/mdempsey@rainierco.com
508-577-6635 of 617-233-8675