GARP opent registratie voor duurzaamheid en klimaatrisicocertificaat

Het eerste programma in zijn soort bereidt risicomanagers voor op een onzekere toekomst

JERSEY CITY, N.J.--()--Registratie opent morgen voor het Sustainability and Climate Risk (SCRTM) -certificaat, het nieuwste aanbod in risicomanagement leren van de Global Association of Risk Professionals (GARP).

Het SCR-certificaat is het allereerste wereldwijde programma voor klimaatrisicobeheer, ontworpen om bedrijven te helpen de risico’s van klimaatverandering aan te pakken. Het programma bevat onder meer modules over beleid en regelgeving, duurzame financiering en scenarioanalyse.

SCR-examens beginnen in september. Examens kunnen worden afgelegd via proctoring op afstand of op testlocaties over de hele wereld.

“De risico’s van klimaatverandering zullen in de nabije toekomst alleen maar toenemen. De huidige wereldwijde gezondheids- en economische crisis veroorzaakt door COVID-19 onderstreept dat degenen die investeren in hun capaciteiten als risicomanagers, veel beter voorbereid zullen zijn om op toekomstige risico’s te reageren, ”zei Jo Paisley, co-president van het GARP Risk Institute. “De lancering van ons SCR-programma markeert een opwindende en belangrijke stap in de vooruitgang van risicobeheer, door professionals uit te rusten met gespecialiseerde inzichten en kennis om deze nieuwe grens te beheersen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Krady, +1 917-647-1810, scott.krady@garp.com

Contacts

Scott Krady, +1 917-647-1810, scott.krady@garp.com