Abiomed breidt productportfolio uit met acquisitie van cardiopulmonale ondersteunende technologie (ECMO) om de resultaten voor patiënten te verbeteren

The Breethe system has an integrated oxygen concentrator removing the need for bulky, heavy tanks and multiple wires enabling easier patient mobility. (Photo: Business Wire)

DANVERS, Mass.--()--Abiomed (NASDAQ: ABMD), maker van de Impella-hartpomp, heeft Breethe overgenomen, ontwikkelaar van een nieuw extracorporaal membraanoxygenatie (ECMO) -systeem dat Abiomed’s productportfolio zal aanvullen en uitbreiden tot een vollediger product. voorzien in de behoeften van patiënten van wie de longen niet langer voldoende zuurstof kunnen leveren, inclusief patiënten die lijden aan cardiogene shock of ademhalingsfalen zoals als gevolg van ARDS, H1N1, SARS of COVID-19. ECMO is ook gebruikt als primaire methode voor oxygenatie en hemodynamische ondersteuning voor pediatrische patiënten.

Patiënten die ECMO-therapie nodig hebben, hebben een ernstige en levensbedreigende ziekte waardoor hun longen niet goed meer werken. Het systeem is via slangen (canules) met patiënten verbonden en is een extern hulpmiddel voor ademhalingsondersteuning dat veneus bloed opneemt, kooldioxide verwijdert en zuurstof toevoegt, net als een menselijke long. Zuurstofrijk bloed wordt vervolgens teruggestuurd naar de patiënt. Elk jaar krijgen meer dan 20.000 patiënten ECMO-therapie in de Verenigde Staten.

Abiomed erkent de noodzaak van ECMO-therapie voor patiënten die zuurstof nodig hebben en heeft de afgelopen 10 jaar ongeveer 10.000 ECMO plus Impella (ECPella TM) -patiënten met cardiogene shock ondersteund. In Japan ontvangt meer dan de helft van de Impella-patiënten ECPella voor hemodynamische en oxygenatieondersteuning.

Het product van Breethe is een uniek, gebruiksvriendelijk compact ECMO-systeem in zijn soort met een geïntegreerde zuurstofconcentrator die omvangrijke zuurstoftanks overbodig maakt om de patiënt gemakkelijker te laten lopen. Het heeft een nieuw ontwerp dat zorgverleners intuïtief kunnen instellen, beheren en bewaken. Halverwege 2019 investeerde Abiomed in Breethe. Breethe heeft 510 (k) goedkeuring aangevraagd bij de Food and Drug Administration (FDA).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com