NEC publiceert ontwerpblauwdrukken voor SARS-CoV-2-vaccins met behulp van zijn kunstmatige intelligentie-technologie

– Versnellen van de inspanningen om een ​​vaccin te maken om de COVID-19-pandemie te bestrijden ten behoeve van de wereldbevolking –

TOKYO--()--NEC Corporation (NEC; TOKYO: 6701) heeft vandaag analyseresultaten aangekondigd van inspanningen die AI-voorspellingsplatforms gebruiken om blauwdrukken te ontwerpen voor SARS-CoV-2-vaccins die krachtige T-celreacties kunnen veroorzaken in de meerderheid van de wereld bevolking. Dit initiatief van de wetenschappelijke teams binnen de NEC-groep om uitbraken van COVID-19 te helpen bestrijden en internationale inspanningen voor de ontwikkeling van vaccins te ondersteunen, wordt geleid door NEC OncoImmunity (NOI) in samenwerking met NEC Laboratories Europe (NLE). Deze AI-voorspellingsplatforms zijn gebaseerd op de AI-technologie die door NEC en NOI wordt gebruikt bij de ontwikkeling van gepersonaliseerde neo-antigeenkankervaccins.

Tijdens de analyse, die is gepubliceerd op bioRxiv, analyseerde het team duizenden sequenties van het SARS-CoV-2-virus (verantwoordelijk voor het veroorzaken van COVID-19) en identificeerde het epitopen (potentiële vaccindoelen) voor de 100 meest voorkomende HLA-allelen (diverse immunologische make-up) in de wereldbevolking.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Joseph Jasper, j-jasper(at)nec.com

Contacts

Joseph Jasper, j-jasper(at)nec.com