Kruisbescherming door vaccin tegen encefalitis als factor voor minder COVID-sterfte in sommige regio’s

Nieuwe hypothese van onderzoekers van het Edogawa Ziekenhuis om een verlichting van de pandemie te bespoedigen

Edogawa Hospital, Tokyo, Japan, whose physicians have hypothesized on cross protection to COVID-19 by Encephalitis vaccine (Photo: Business Wire)

TOKYO--()--Een aanzienlijke discrepantie in sterfte onder zelfs geografisch nabije regio’s kan worden verklaard door een kruisbescherming veroorzaakt door het Japanse vaccin tegen encefalitis (JEV) en / of door teken overgedragen encefalitisvaccin (TEV) volgens Dr. Shojiro Katoh, president , Edogawa ziekenhuis. Samen met zijn internationale team van onderzoekers van Edogawa Evolutionary Lab of Science (EELS), hebben ze hun mening gepubliceerd in Archives of Academic Emergency Medicine, een peer-reviewed tijdschrift (http://journals.sbmu.ac.ir/aaem/index.php/AAEM/article/view/683).

De COVID-19-pandemie met 2.478.634 mensen besmet en 170.000 doden wereldwijd heeft ongekende gevolgen gehad voor het dagelijks leven en de wereldeconomie. Verlies van levens in Spanje (20.852) en Italië (24.114) is meer dan China (4.632), het epicentrum van de uitbraak, waar JEV en / of TEV is opgenomen in het nationale immunisatieschema, zoals Japan (186) en Oostenrijk (463) . In China is de sterfte 2,3% vergeleken met 7,3% in Italië en 10,41% in Spanje, waar JEV en / of TEV geen routine is. JEV-immunisatie is wijdverbreid, of in de nationale vaccinatieprogramma’s van Japan, Laos, Maleisië, Nepal, Zuid-Korea, Thailand, Sri Lanka en Vietnam, waar het sterftecijfer relatief lager is dan in landen die dat niet doen. Afgaande op de bovenstaande gegevens, kan kruisbescherming die wordt geboden door het encefalitisvaccin (en) worden beschouwd als een reden voor lagere mortaliteit, wat moet worden bewezen door noodzakelijke validaties. Als kan worden bevestigd dat een dergelijke kruisbescherming zelfs in ieder geval voor een specifieke groep kan helpen, met name de kwetsbare bevolking zoals ouderen en mensen met comorbide aandoeningen, zou dit de weg kunnen effenen om tot efficiënte strategieën te komen om COVID-19 aan te pakken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Samuel JK Abraham
GN Corporation
info@gncorporation.com

Contacts

Samuel JK Abraham
GN Corporation
info@gncorporation.com