A Dole Packaged Foods, LLC globális felhívásában arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon a cég kezdeményezéséhez, melynek célja a rászorultak tápláló ételekhez való hozzáférésének biztosítása a COVID-19 járvány idején

A vállalat "Napfényt mindenkinek" jelmondata jegyében kulcsfontosságú együttműködési megállapodások megkötésével, adományokkal és az alkalmazottak biztonságát biztosító programokkal igyekszik támogatni a járvány elleni harc első vonalában küzdőket

Download

Loading media player...

Westlake village, Kalifornia állam, USA--()--Annak érdekében, hogy a COVID-19 világjárvány idején támogatást nyújthasson a rászorulóknak, a Dole Packaged Foods, LLC kezdeményezést indított, melynek célja a szükséget szenvedők tápláló ételekkel való ellátása. A Dole arra kéri a világ különféle szervezeteit és vállalatait, legyenek azok nagyok vagy kicsik, hogy csatlakozzanak kezdeményezéséhez, hogy egy kis napfényt vigyenek az emberek életébe ezekben a nehéz időkben, és gondoskodjanak a szükséget szenvedők egészségéről világszerte.

A szükséget szenvedők (legyenek azok gyerekek vagy idősek), illetve a mások gondozásával és ellátásával a járvány ellen az első vonalban harcolók támogatása céljából, a Dole egy sor adomány és partneri összefogás révén arra törekszik, hogy áthidalja a szakadékot, amely elválasztja a rászorulókat az egészséges ételekhez való hozzáféréstől ezekben az embert próbáló időkben. A vállalat erőforrások átcsoportosításával, egyes létesítményei működésének átszervezésével és társadalmi befolyását latba vetve, a "Napfényt mindenkinek" (Sunshine for All) jelmondata jegyében igyekszik hozzáférést biztosítani tápláló ételekhez a rászorulók számára. Ennek érdekében tett erőfeszítései közé tartoznak az alábbiak:

  • Napfény a frontvonalnak: együttműködés több smoothie-készítő lánccal helyi piacokon. A Dole hetente 650 kórházba tápanyagokban gazdag smoothie-kat vagy gyümölcskosarakat szállít, amelyekhez a Dole alkalmazottai személyre szóló hálaüzeneteket, támogató és bátorító szavakat tartalmazó levélkéket csatolnak. Ezen felül a márka Dole termékekre beváltható utalványokat is eljuttat 5000 kórház egészségügyi dolgozóihoz szerte az országban.
  • Együttműködés a World Central Kitchennel: a partnerek egészséges táplálékkal látják el a kaliforniai időseket és rászoruló családokat, hogy támogassák őket egészségük megőrzésében. Ehhez adományként 15000 láda gyümölcskelyhet biztosítanak, valamint helyiséget az ételek előkészítéséhez és melegítéséhez/melegen tartásához.
  • Elkötelezettség vállalása a Mississippi államban található Jackson város támogatása iránt: támogatás a lakosság számára, hogy városukban, amely az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb, ún. "élelmiszer-sivataga" (olyan terület, ahol a lakosság nem tud könnyen hozzájutni egészséges, friss, megfizethető árú élelmiszerekhez), hozzájuthassanak tápláló, egészséges ételekhez. A város polgármesterének Katasztrófaelhárítási programjával együttműködve, a Boys & Girls Clubokkal összefogva, a Galloway Általános Iskola diákjait és családjaikat támogatva a Dole 2100 láda (bátorító és lelkesítő üzenetekkel ellátott) gyümölcskelyhet és kartondobozba csomagolt konzerveket szállít a városba, amelyek egészséges élelmiszerként szolgálnak a nem megfelelően ellátott területeken élő családoknak, továbbá készpénzadománnyal járul hozzá a nem megfelelően ellátott területeken működő, árvízkár sújtotta iskolák helyreállításához. A Dole ugyanakkor elkötelezte magát, hogy a következő évben segíti Jackson városnak azokat az erőfeszítéseit, amelyek a gyermekek élelmiszerellátása terén tapasztalható hiányosságok megszüntetését célozzák.
  • Együttműködés a Lyfttel a nem megfelelően ellátott idős emberek számára tápláló ételek biztosítása céljából Seattle-ben és Chicagóban. A Lyfttel a helyi kiszállítások terén való együttműködés keretében a Dole vállalta annak finanszírozását, hogy a Lyft kiszállítók a Dole által a raktárai elé kihelyezett termékeket összegyűjtsék és eljuttassanak több mint 4000 láda gyümölcskelyhet a támogatott idősotthonokba.
  • Együttműködés a St Mungo's jótékonysági szervezettel 14500 gyümölcskehely adományként való biztosításával, melyeket azok a leginkább rászoruló londoniak kapnak meg, akiknek jelenleg az Intercontinental Szállodacsoport biztosít szállást, és egyébként otthontalanok lennének. Továbbá a Dole együttműködési megállapodásokat köt egyesült királyságbeli élelmiszerbankokkal is, melyeknek értelmében azok megszervezik gyümölcskelyhek kiszállítását a jelenleg házi karanténban lévő idős lakosoknak.
  • Gyümölcskelyhek szállítása kórházak egészségügyi dolgozóinak Párizsban, Franciaországban; Barcelonában, Spanyolországban; Aucklandban, Új-Zélandon; Manilában, a Fülöp-szigeteken; Kobéban, Japánban; Szingapúrban; Torontóban, Kanadában, valamint Thaiföld, Vietnam, India és Korea egyes régióiban.

A Dole elindít egy kampányt is a járvány ellen az első vonalban küzdők hősies helytállásának tiszteletére, hogy köszönetet mondjon partnereiknek, és felhívja a világ vállalatait és szervezeteit, hogy csatlakozzanak erőfeszítéseihez, és együtt dolgozzanak azon, hogy a "Napfényt mindenkinek" célkitűzés megvalósítható legyen.

Bár most, a járvány idején előfordulhat, hogy úgy érezzük, győzedelmeskedik felettünk a sötétség, a Dole elkötelezett az iránt, hogy napfényt vigyen az emberek életébe.

"A Dole egy olyan világot szeretne létrehozni, ahol mindenki - életkortól, jövedelmi szinttől, lakóhelytől és nemtől függetlenül - hozzájuthat azokhoz a dolgokhoz, amelyekre egészségének megőrzéséhez szüksége van" - fejtette ki Pier Luigi Sigismondi, a Dole Worldwide Packaged Foods elnöke. "A Dole minden megtesz, hogy megtalálja a módját annak, hogyan lehet ezekben a nehéz időkben áthidalni az élelmiszerellátás hiányosságait, de tudja, hogy egyedül nem megy sokra. Most van itt az ideje annak, hogy a vállalatok, iparágak és országok összefogjanak annak érdekében, hogy a közjó érdekében minél többet lehessen tenni."

A Dole ugyanakkor saját alkalmazottairól is igyekszik gondoskodni, és azon dolgozik, hogy biztosítson számukra mindent, ami egészségük megőrzéséhez szükséges. A Dole erőforrásokat különített el azoknak az alkalmazottainak a számára, akik esetleg kapcsolatba kerültek a vírussal, és bővíti/modernizálja kórházi létesítményeit Polomolokban (Dolefil), annak biztosítása érdekében, hogy az orvosok megfelelő felszereltséggel segíthessék a közösséget.

További információkért a Dole erőfeszítéseiről és arról, hogy hogyan csatlakozhat a Dole kezdeményezéséhez, kérjük, látogasson el a következő internetes címre: sunshineforall.com.

Amit a Dole Packaged Foods, LLC-ról tudni kell…

A Dole Packaged Foods, LLC a világ egyik vezető gyümölcstermelő, -beszerző, elosztó és értékesítő vállalat, amely egészséges élelmiszerekkel látja el ügyfeleit. A Dole a környezeti hőmérsékleten hosszan eltartható csomagolt gyümölcsök, fagyasztott és szárított gyümölcsök és gyümölcslevek teljes palettáját kínálja. A vállalat tevékenysége minden területén négy alapvető fenntarthatósági célt igyekszik teljesíteni: hatékony vízgazdálkodás, a szén-dioxid-lábnyom csökkentése, talajvédelem és a hulladékkibocsátás csökkentése. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: dolesunshine.com vagy doleintlcsr.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

MÉDIAKAPCSOLATOK:
Brittney Theriault
btheriault@golin.com

Contacts

MÉDIAKAPCSOLATOK:
Brittney Theriault
btheriault@golin.com