Gennembrud i den globale kamp mod polio: AJ Vaccines opnår WHO-prækvalifikation for ny poliovaccine

Den danske vaccineproducent AJ Vaccines har pr. 21. april 2020 modtaget WHO-prækvalifikation for Picovax®, den første enkelt-komponent inaktiverede poliovaccine (IPV) med et reduceret indhold af det aktive stof. De første leverancer til FN-agenturer som UNICEF og PAHO forventes i midten af 2020

Jesper Helmuth Larsen, CEO of AJ Vaccines (Photo: Business Wire)

KØBENHAVN, Danmark--()--På trods af en igangværende indsats for at udrydde polio, har der været en stigning af registrerede poliotilfælde fra 2018 til 2019. Fremadrettet vil AJ Vaccines’ antigen reducerende teknologi give mulighed for at udvide udbuddet af poliovaccine, med potentiale for at levere op til 100 millioner doser i femårsperioden 2020-2024, hvilket vil dække den uopfyldte globale efterspørgsel på inaktiverede poliovacciner.

En milepælspræstation

Udviklingen af ​​den første dosis reducerede enkelt-komponent inaktiverede poliovaccine er en milepæl for den betydelige investering og innovation, der er foretaget i den danske vaccineproduktion. ”WHO's prækvalifikation er en anerkendelse af vores fortsatte investeringer, som gør det muligt for AJ Vaccines at imødekomme den stigende efterspørgsel på effektive poliovacciner, og vi åbner hermed et nyt kapitel i virksomhedens fortsatte rejse mod at bistå den danske befolkning og et stigende antal mennesker globalt”, siger Mr. Abdulaziz Hamad Aljomaih, hovedinvestor i AJ Vaccines.

En hyldest til dedikerede medarbejdere

Opnåelsen af WHO-prækvalifikationen er en hyldest til medarbejderne for deres engagement og deres bidrag, som har involveret en omfattende gennemgang af produktionsprocesser og kvalitetskontrolprocedurer, uafhængig laboratorietestning, vurdering af filer samt en inspektion af produktionsfaciliteter, der er udført i fællesskab mellem WHO og Lægemiddelstyrelsen i 2019. ”Prækvalifikationen er en anerkendelse af vores engagerede medarbejderes kompetencer og ligger i forlængelse af vores virksomheds vision, der stræber efter en verden fri for alvorlige sygdomme på tværs af generationer”, siger dr. Tabassum Khan, formand for AJ Vaccines.

Betydelige investeringer

Picovax®-udviklingsprojektet er støttet af Bill & Melinda Gates Foundation. ”Siden vores overtagelse af AJ Vaccines i 2017 har vi investeret markant i den strategiske udvidelse af vores produktionsfaciliteter og rekrutteret 200 nye medarbejdere for at sikre AJ Vaccines’ position som en betydelig aktør på vaccinemarkedet, der bidrager til det vigtige strategiske globale mål om at udrydde polio”, siger Jesper Helmuth Larsen, administrerende direktør i AJ Vaccines.

Den nye vaccine vil spille en afgørende rolle for The Global Polio Eradication Initiative (GPEI)

Den nye inaktiverede poliovaccine (IPV) er indikeret til aktiv immunisering mod poliomyelitis ved primær vaccination hos spædbørn fra seks uger og til revaccination af spædbørn, børn og unge. En antigen reduceret IPV giver beskyttelse, der kan sammenlignes med den, der opnås ved andre inaktiverede poliovacciner, der i øjeblikket er tilgængelige. ”Den antigen reducerende teknologi sikrer en tiltrængt forøgelse i udbuddet og vil bidrage til at imødekomme det stigende behov for inaktiveret poliovacciner, der støtter The Global Polio Eradication Initiative”, afslutter Jérôme Cabannes, COO AJ Vaccines.

Contacts

Pressekontakt:
AJ Vaccines A/S | CVR 3791143
Christian Malling
M: +45 2552 8170
E: cmal@ajvaccines.com

Contacts

Pressekontakt:
AJ Vaccines A/S | CVR 3791143
Christian Malling
M: +45 2552 8170
E: cmal@ajvaccines.com