A PMI és a Pearson VUE lehetőséget biztosít a Project Management Professional (PMP)® minősítést adó vizsga online letételére

A Pearson VUE online, proktorált vizsgáztatást biztosító, OnVUE elnevezésű szoftverének használatával a PMP-jelöltek most már a számukra megfelelő időpontban, online is letehetik a minősítő vizsgát

PHILADELPHIA--()--A mai naptól kezdve a Project Management Institute (Projektmenedzsment Intézet, a továbbiakban "PMI") a projektmenedzserek számára lehetőséget biztosít arra, hogy saját otthonukban vagy irodájukban az általuk választott időpontban, online letehessék a Project Management Professional (PMP)® minősítő vizsgát. A PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP) vizsga és a Certified Associate in Project Management (CAPM) vizsga mellett a PMP minősítő vizsga a harmadik azoknak a vizsgáknak a sorában, amelyet a projektmenedzsment szakemberek most már online letehetnek.

A jelöltek az online vizsgát a Pearson VUE OnVUE elnevezésű online, proktorált (vizsgafelügyelő felügyelete mellett letett) vizsgáztatást biztosító szoftvere használatával tehetik le. A vizsgaközpontokban sorra kerülő vizsgákhoz hasonlóan az online, proktorált vizsga ideje alatt a jelölteket egy vizsgafelügyelő (proktor) felügyeli. A proktor azonban ez esetben nem közvetlenül, személyesen van jelen a vizsgázó mellett, hanem a vizsgafolyamatot a vizsga élő közvetítése során a vizsgázó készülékébe épített vagy ahhoz csatolt mikrofon és webkamera segítségével, mesterséges intelligencián (Artificial Intelligence [AI]) alapuló módszerek alkalmazásával követi nyomon. A jelölteknek természetesen előre meg kell határozniuk azt az időpontot, amikor majd le akarják tenni a vizsgát, de gyakorlatilag a hét minden napján, a nap 24 órájában lefoglalhatják a vizsgaidőpontot, és így mindenki olyan időpontra ütemezheti a vizsgát, amely saját időbeosztása alapján a számára a legalkalmasabb.

"Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a mai bizonytalan időkben is biztosítsuk tagjaink és a vizsgázni kívánók számára azokat az erőforrásokat, amelyekre szükségük van szakmai fejlődésükhöz" - magyarázta Michael DePrisco, a PMI globális megoldásokért és fogyasztói élményekért felelős alelnöke. "A PMP minősítő vizsga online, proktorált vizsga formájában való elérhetővé tétele fontos lépés ezen a téren. Mindig is szerepelt terveink közt, hogy e vizsgát online is hozzáférhetővé tegyük, így most csak annyi történt, hogy a prioritásaink közé emeltük e tervünk megvalósítását annak érdekében, hogy biztosítsuk közösségünk jóllétét és biztonságát. Ennek a PMI vizsgákkal kapcsolatos élményekre és elégedettségre hosszú távon is igen pozitív hatást gyakorló tervnek a megvalósítása azonban nem lett volna lehetséges a Pearson VUE szakértelme és együttműködése nélkül."

A mesterséges intelligenciára támaszkodó, élő, távoli vizsgafelügyeleten felül, amely biztosítja a vizsgafelügyelő számára a lehetőséget, hogy azonnal leállítsa a vizsgát, amennyiben nem megfelelő magatartást tapasztal a vizsgázó részéről, a PMI és a Pearson VUE kidolgozott egy szigorú adatellenőrző és visszaélés-felderítő programot is annak érdekében, hogy felismerhető, illetve bizonyítható legyen a vizsgázók részéről esetlegesen megnyilvánuló szabályellenes viselkedés, illetve tisztázhatók legyenek a vizsga érvényességével kapcsolatos egyéb kérdések. Továbbá minden jelöltnek végig kell haladnia egy virtuális bejelentkezési folyamaton, amelynek részét képezi az AI-alapú azonosítás, autentikáció és a jelölt arcának és fényképének összehasonlítása.

"Ez a megállapodás ékes bizonyítéka annak, hogy a Pearson VUE online vizsgafelügyeleti platformja, az OnVUE, még a világ projektmenedzsment szakembereit tömörítő vezető szakmai szervezet, a PMI igen szigorú követelményeinek is tökéletesen megfelel" - fejtette ki Eric D'Astolfo, a Pearson VUE üzleti fejlesztésért felelős alelnöke. "Büszkék vagyunk arra, hogy a projektmenedzsment szakemberek körében az "aranystandardnak" számító PMP minősítést adó vizsga bekerült azok közé a PMI minősítő vizsgák közé, melyhez vállalatunk biztosítja az online vizsgáztatást lehetővé tévő szoftvert. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan megoldást nyújthatunk, amely lehetővé teszi a jelöltek számára, hogy még a mostani nehéz időkben is letehessék a szakmai minősítésüket biztosító vizsgákat."

További információkért az online, proktorált vizsgáztatásról és a PMP online, proktorált vizsgára való jelentkezésről, illetve a vizsgaidőpont lefoglalásáról kérjük, kattintson ide. https://www.pmi.org/certifications/types/project-management-pmp/exam-prep/online

Amit a Project Management -ról (PMI) tudni kell…

A Project Management Institute (Projektmenedzsment Intézet [PMI]) a projekt-, program- és portfóliómenedzsmentet hivatásuknak tekintő szakemberek vezető nemzetközi szakmai szövetsége. Az Intézet globális érdekképviseleti szolgáltatások nyújtása, együttműködési projektek szervezése, szakmai képzés és kutatás révén a szakma több mint hárommillió képviselőjét készíti fel a világ szinte minden országában a jövő projektalapú gazdaságában, azaz egy olyan gazdasági környezetben való munkavégzésre, melyben a munkafeladatok és az egyének projektek, termékek, programok és értékáramok köré szerveződnek. Mintegy 50 éve működő Intézetünk a világ szinte összes országában segíti tevékenységével a szakmai előmenetelt, támogatja a szervezetek sikeres fejlesztését és világszerte elismert szabványok, tanúsítványok kiadásával, szakmai erőforrások és eszközök rendelkezésre bocsátásával, tudományos kutatások végzésével, publikációk megjelentetésével, szakmai továbbképzési tanfolyamok szervezésével és hálózatépítési lehetőségek biztosításával igyekszik hozzájárulni a szakma fejlődéséhez. A PMI család tagja, a ProjectManagement.com olyan globális, online közösségeket hoz létre, amelyek révén még több erőforrás, még jobb eszközök, még nagyobb hálózatok és bővebb lehetőségek állnak rendelkezésre a szakma képviselői számára. Látogasson el hozzánk a www.PMI.org vagy a www.projectmanagement.com internetes címen, és kövessen minket a Facebookon ( www.facebook.com/PMInstitute) és a Twitteren (@PMInstitute)!

Amit a Pearson VUE-ről tudni kell…

A Pearson VUE évtizedek óta úttörő szerepet játszik a számítógép-alapú vizsgáztatási szektorban, és évente több mint 16 millió minősítő, illetve adott tevékenység végzésére feljogosító vizsga letételét teszi lehetővé a tudományos és oktatási szférában és a gazdaság minden területén, kezdve a számítástechnikai ágazattól egészen az egészségügyig. Cégünk a világ legátfogóbb, több mint 180 országra kiterjedő, mintegy 20000 fokozottan biztonságos vizsgaközpontból álló hálózatának, valamint biztonságos online vizsgáztatási felületeinek köszönhetően globális vezető pozíciót tölt be a magas szintű vizsgák kidolgozásában és letételük lehetővé tételében. Az értékelési szektorban játszott vezető szerepünk a vezető technológiai cégektől kezdve kormányzati szervekig és szabályozó hatóságokig számos különféle szervezetet magába foglaló kiterjedt ügyfélbázisunkba tartozó vállalatokkal való együttműködésen alapul. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: PearsonVUE.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Rachael Ballard, 443-618-7014 vagy Rachael.ballard@pmi.org

Contacts

Rachael Ballard, 443-618-7014 vagy Rachael.ballard@pmi.org