Stad Tampere: De Viinikanlahti Internationale wedstrijd voor stedelijke ideeën in Tampere is beëindigd

City of Tampere: The Viinikanlahti International Urban Ideas Competition in Tampere Has Ended. Photo by: Architecturestudio NOAN

TAMPERE, Finland--()--De winnaar van de wedstrijd is het pseudoniem Lakes & Roses. De jury prees de uitstekende totaalaanpak van de stedenbouwkundige en landschapsarchitectuur en de helderheid van het stadsbeeld. De onthulde auteur van de inzending is Architecturestudio NOAN uit Tampere, Finland.

De winnende inzending biedt uitstekende voorwaarden om het stadscentrum van Tampere, gelegen tussen twee waterlichamen, naar het zuiden uit te breiden. De inzending maakt het mogelijk voor alle bewoners stadscentrumachtige woonblokken te ontwikkelen en een doorlopende stadsparkzone aan het Pyhäjärvi-meer ”, aldus de voorzitter van de jury, loco-burgemeester Jaakko Stenhäll.

Het internationale jurylid, architect Helle Juul uit Kopenhagen, was tevreden over het aantal en de hoge kwaliteit van de inzendingen voor de wedstrijd. Lakes & Roses vertegenwoordigt onderscheidende expertise in het ontwerpen van de stedelijke lay-out, met overtuigende architectonische en stedelijke oplossingen. De indeling van de site heeft de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende maatschappelijke veranderingen “, prijst Helle Juul.

De wedstrijd werd georganiseerd door de stad Tampere in samenwerking met de Finse Vereniging van Architecten (SAFA) en de Finse Vereniging van Landschapsarchitecten (MARK). Wereldwijd namen tientallen stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers onder een pseudoniem deel aan de internationale tweefasen ideeënwedstrijd.

Dankzij de geavanceerde digitaliteit van de wedstrijd kon de wedstrijd ondanks de pandemie van het coronavirus volgens de oorspronkelijke planning worden voltooid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jaakko Stenhäll
Deputy Mayor
City of Tampere
+358 45 137 8505
jaakko.stenhall@tampere.fi

Minna Seppänen
Project Development Manager
City of Tampere
+358 401 509857
minna.seppanen@tampere.fi

Contacts

Jaakko Stenhäll
Deputy Mayor
City of Tampere
+358 45 137 8505
jaakko.stenhall@tampere.fi

Minna Seppänen
Project Development Manager
City of Tampere
+358 401 509857
minna.seppanen@tampere.fi