swIDch: Waarom talloze kaarten niet genoeg zijn om betalingsfraude aan te pakken

swlDch, een start-up in cyberbeveiliging uit het Verenigd Koninkrijk, brengt een alternatieve technologie op de markt die een oplossing biedt voor de beperkingen van talloze betaalkaarten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van hun Dynamic Virtual PAN (primair rekeningnummer)-technologie en kan een nieuwe beveiligingsomgeving in een betalingsproces worden gecreëerd. Deze gepatenteerde technologie is een volledig API-gestuurde CNP-beveiligingsoplossing (voor transacties zonder betaalpas) die statische PAN’s vervangt door dynamische, waar daarnaast ook het aantal toegangspoorten voor hackers wordt verminderd. (Afbeelding: Business Wire)

LONDEN--()--Een Britse cybersecurity-startup, swIDch, heeft een alternatieve technologie aangekondigd om de beperkingen van talloze kaarten te overwinnen door dynamische PAN's (primair accountnummer) te gebruiken, waardoor een nieuwe beveiligingsomgeving wordt gecreëerd in het betalingsproces.

Het elimineren van nummers op betaalkaarten verhoogt de veiligheid als klanten hun kaart verliezen. Hackers kunnen echter zwakke punten uitbuiten door middel van online betalingen.

Talloze kaarten lijken een nieuwe trend in financiën te zijn, gecombineerd met een aanzienlijke groei van e-wallet-diensten. Apple's creditcard, GrabPay in Azië en enkele Europese Fintechs zijn van plan het product met vergelijkbare voordelen te lanceren. Het doel van talloze kaarten is het verhogen van de beveiliging. Het verkleint de kans op verlies van persoonlijke informatie wanneer de kaart in verkeerde handen valt. Als het echter gaat om online betalingen, lopen de inloggegevens van klanten nog steeds het risico te worden getarget op CNP-fraude (Card Not Present). Dit komt omdat de kaartgegevens van de klant statisch zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

swIDch Ltd.
Su Hyun Luquet
+44-7951-409-765
info@swidch.com

Contacts

swIDch Ltd.
Su Hyun Luquet
+44-7951-409-765
info@swidch.com