Workiva lanceert nieuwe gerichte oplossing voor ESEF-naleving

Virtuele samenwerkingstechnologie waarborgt veilige rapportageprocessen in 23 Europese talen

AMSTERDAM--()--Workiva (NYSE:WK), leverancier van ’s werelds toonaangevende verbonden rapportage- en nalevingsplatform, heeft vandaag “W for ESEF” gelanceerd - een gerichte oplossing om Europese bedrijven te helpen de naleving van de vereisten van de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) voor ESEF-rapportage (European Single Electronic Format).

W for ESEF is beschikbaar in 23 Europese talen en biedt een specifieke subset van functionaliteit voor bedrijven die op zoek zijn naar een gerichte ESEF-oplossing. Bedrijven kunnen rapporten opstellen, data taggen, processen beheren met volledige transparantie en hun uiteindelijke indieningspakket genereren, en dat alles binnen de W For ESEF-oplossing.

W for ESEF-klanten kunnen op elk gewenst moment kiezen voor een upgrade naar het volledige allesomvattende Workiva-platform.

Belangrijke voordelen van de W for ESEF-oplossing

De W for ESEF-oplossing, ondersteund door het 24/7-klantenondersteuningsteam van Workiva, brengt een revolutie teweeg in de manier waarop bedrijven rapporten indienen op grond van de ESMA-voorschriften. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

Virtuele samenwerking in de cloud:

 • De op de cloud gebaseerde oplossing en de ondersteuningsteams zijn doorlopend beschikbaar
 • Klanten kunnen hun data op elk moment raadplegen en doorwerken in realtime, samen met hun teams, waar deze zich ook bevinden, binnen één enkele beveiligde omgeving.

Vereenvoudigd, geïntegreerd werksysteem:

 • Een enkele, actuele versie, waardoor het niet nodig is meerdere documenten te synchroniseren
 • Eén 'bron van waarheid' genereert automatisch betrouwbare data voor indiening
 • Documentbeheer is geïntegreerd in het Inline XBRL-proces
 • Audittraject en toezichtsfunctionaliteit waarborgen de kwaliteit van de data van begin tot einde
 • Beheerde toegang tot rapportagesecties verhoogt de transparantie en stroomlijnt auditprocessen
 • De mogelijkheid om nog tot het laatste moment voor de indieningstermijn wijzigingen in het document aan te brengen, verlaagt de druk op de organisatie

Cloudbeveiliging:

 • Vertrouwd door 75 procent van de Fortune 500-bedrijven
 • SOC 1 Type 2/ISAE 3402 Type 2-rapport en SOC 2-rapport, TRUSTe Privacy Shield-controle voor AVG-naleving, en datacodering volgens AES-128 en AES-256
 • Data van klanten opgeslagen op beveiligde servers in Europa

Workiva Inline XBRL-experts ondersteunen ESMA-verordening

De ESMA vereist van beursgenoteerde Europese bedrijven dat ze data taggen met Inline XBRL in de ESEF-taxonomie. Inline XBRL biedt een gestandaardiseerde, machineleesbare indeling ter ondersteuning van digitale analyse en verhoogde transparantie van de data.

Workiva is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van Inline XBRL en is gecertificeerd door XBRL International. Workiva beschikt over een uitgebreid team van Inline XBRL-experts met ervaring op het gebied van ESEF-taxonomie die beschikbaar zijn voor 24/7-ondersteuning.

W for ESEF is nu verkrijgbaar. Meer informatie: www.w-esef.com.

Over Workiva

Workiva, leverancier van ’s werelds toonaangevende verbonden rapportage- en nalevingsplatform, wordt gebruikt door duizenden ondernemingen verspreid over 180 landen, waaronder 75 procent van de Fortune 500®-bedrijven, en door overheidsinstanties. Workiva-klanten hebben meer dan vijf miljard data-elementen gekoppeld om hun data betrouwbaarder te maken, risico's te verlagen en tijd te besparen. Meer informatie over Workiva (NYSE:WK) is te vinden op workiva.com.

MMeer informatie over W for ESEF: www.w-esef.com
Vraag een Workiva-demo aan: www.w-esef.com/request-demo
Lees het Workiva-blog: www.workiva.com/blog
Volg Workiva op LinkedIn: www.linkedin.com/company/workiva
Volg Workiva op Facebook: www.facebook.com/workiva/
Volg Workiva op Twitter: www.twitter.com/Workiva

FORTUNE® en FORTUNE 500® zijn gedeponeerde handelsmerken van Fortune Media IP Limited en worden gebruikt onder licentie. FORTUNE en Fortune Media IP Limited zijn niet gelieerd aan, en doen geen aanbevelingen met betrekking tot producten of services van, Workiva Inc. Opmerking: claim niet bevestigd door FORTUNE® of Fortune Media IP Limited.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kevin McCarthy
Workiva Inc.
press@workiva.com

Contacts

Kevin McCarthy
Workiva Inc.
press@workiva.com