Jason Kilart nevezték ki a WarnerMedia vezérigazgatójává

(Photo: Business Wire)

New York--()--A korábban a médiaiparban, illetve a szórakoztatási és a technológiai ágazatban különféle vezető pozíciókban tevékenykedő Jason Kilart nevezték ki május 1-i hatállyal a WarnerMedia vezérigazgatójává. Jason Kilar John Stankey-nek, az AT&T elnök-vezérigazgatójának tartozik majd beszámolással.

A 48 éves Kilar korábban az általa alapított Hulu vezérigazgatója és az Amazon rangidős alelnöke volt.

"Jason dinamikus vezető, aki rendelkezik a megfelelő készségekkel ahhoz, hogy irányításával a WarnerMedia a fejlődés következő szakaszába lépjen. A médiaiparban és a szórakoztatási szektorban, valamint a D2C (direct-to-consumer, azaz televízió-előfizetéstől függetlenül, önálló szolgáltatásként igénybe vett) videó streamelés és hirdetések terén szerzett tapasztalatai tökéletesen illeszkednek a WarnerMedia elképzeléseihez, így nagy izgalommal várom, hogy vezetésével a WarnerMedia tovább folytassa azt a sikersorozatot, amiről jó néhány történet volt olvasható a sajtóban" - nyilatkozta Stankey. "A Bob Greenblatt, Ann Sarnoff, Gerhard Zeiler és Jeff Zucker által vezetett csapatunk elkötelezett munkájával elérte, hogy márkáink a fogyasztók kedvenceivé váltak, és ugyanakkor objektív megítélés alapján is piacvezetőként tekintenek rájuk. Most, hogy Jason csatlakozott a WarnerMedia tehetséges tagokból álló családjához, rendelkezésünkre áll egy olyan vezetői csapat, amely az HBO Max májusi elindítása idején képes lesz meghatározni azokat a stratégiai lépéseket, amelyekkel vezető márkákat tartalmazó portfoliónkra, világviszonylatban is kiemelkedően tehetségesnek számító szakembereinkre és a szellemi tulajdonunkat képező tartalmakra támaszkodva biztosíthatjuk a vállalat jövőbeli növekedését."

"Rendkívül nagy öröm számomra, hogy ennek a világklasszis csapatnak a tagjaként lehetőségem nyílik a WarnerMedia jövőjének alakítására" - mondta el Kilar. "A jól elmesélt történetek mindig is számítottak, és most, ezekben a jelentős kihívásokkal teli időkben még fontosabbak az emberek számára. Megtiszteltetésnek tekintem, hogy ennyi tehetséges kolléga segítségével szolgálhatom a cég érdekeit és hozhatok létre új dolgokat. Már alig várom, hogy május 1-je legyen."

Kilar a Hulu 2007-ben való alapításától kezdve 2013-ig volt annak vezérigazgatója. Az Amazonnál több vezető posztot is betöltött az 1997-től 2006-ig tartó időszakban, ideértve a Worldwide Application Software egység rangidős alelnöki pozícióját is. Kilar társalapítója és 2013-tól 2017-ig vezérigazgatója volt a Vessel videó streaming szolgáltató szervezetnek. Ugyanakkor további tisztségeket is betöltött: a DreamWorks Animation igazgatóságának tagja volt 2013-tól 2016-ig és a Univision Communications igazgatóságának tagja 2016-tól 2020-ig. Jason Kilar újságírásból és üzleti tudományokból szerzett alapdiplomát a North Carolina at Chapel Hill Egyetemen, majd MBA diplomát a Harvard Business Schoolban.

Amit a WarnerMedia-ról tudni kell…

A WarnerMedia piacvezető média- és szórakoztatóipari vállalat, amely a cég tehetséges forgatókönyvíró- és újságíró-gárdája által készített prémiumkategóriás és populáris tartalmakat forgalmazza globális közönsége számára független divíziói segítségével, melyek közé tartoznak a következők: HBO, Warner Bros., és Otter Media. A WarnerMedia a távközlési, média- és szórakoztatóipari, valamint technológiai ágazatban globális vezető szerepet betöltő, diverzifikált vállalat, az AT&T Inc. (NYSE:T) egyik független szervezetként működő egysége.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Keith Cocozza
Keith.Cocozza@warnermediagroup.com