Jason Kilar benoemd tot CEO van WarnerMedia

(Photo: Business Wire)

NEW YORK--()--Media-, entertainment- en technologieleider Jason Kilar is met ingang van 1 mei benoemd tot CEO van WarnerMedia. Hij zal rapporteren aan John Stankey, President en Chief Operating Officer van AT&T.

De 48-jarige Kilar was eerder de oprichtende CEO van Hulu en SVP bij Amazon.

"Jason is een dynamische manager met de juiste vaardigheden om WarnerMedia de toekomst in te leiden. Zijn ervaring in media en entertainment, direct-to-consumer videostreaming en reclame past perfect bij WarnerMedia en ik ben verheugd dat hij het volgende hoofdstuk van het legendarische succes van WarnerMedia gaat leiden," aldus Stankey. "Ons team onder leiding van Bob Greenblatt, Ann Sarnoff, Gerhard Zeiler en Jeff Zucker heeft fantastisch werk geleverd door onze merken te vestigen als leiders in het hart en de geest van consumenten. De toevoeging van Jason aan de getalenteerde WarnerMedia-familie terwijl we in mei HBO Max gaan lanceren, geeft ons het juiste managementteam om ons leidende portfolio van merken, talent van wereldklasse en rijke bibliotheek met intellectueel eigendom strategisch te positioneren voor toekomstige groei."

"In samenwerking met dit team van wereldklasse ben ik zeer enthousiast over de mogelijkheid om deel uit te maken van de toekomst van WarnerMedia," stelde Kilar. "Goed vertelde verhalen hebben er altijd toe gedaan, en ze zijn nog belangrijker in deze uitdagende tijd voor de wereld. Het zal een voorrecht zijn om met zo veel getalenteerde mensen inventief te zijn, te creëren en te dienen. Ik kan bijna niet wachten tot het 1 mei is."

Kilar was vanaf de start in 2007 tot 2013 CEO van Hulu. Hij bekleedde van 1997 tot 2006 verschillende leidinggevende posities bij Amazon, waaronder SVP van Worldwide Application Software. Kilar was ook medeoprichter en CEO van de videostreamingservice Vessel van 2013 tot 2017. Daarnaast was hij bestuurslid bij DreamWorks Animation (2013-2016) en Univision Communications (2016-2020). Hij heeft een bachelordiploma (journalistiek en bedrijfskunde) van de University of North Carolina in Chapel Hill; en een MBA van de Harvard Business School.

Over WarnerMedia

WarnerMedia is een toonaangevend media- en entertainmentbedrijf dat hoogwaardige en populaire inhoud creëert en distribueert van een breed scala aan getalenteerde verhalenvertellers en journalisten voor een wereldwijd publiek via haar operationele divisies HBO, Turner, Warner Bros. en Otter Media. WarnerMedia is een operationele eenheid van AT&T Inc. (NYSE: T), een gediversifieerde wereldleider in telecommunicatie, media en entertainment en technologie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Keith Cocozza
Keith.Cocozza@warnermediagroup.com
(212) 484-7482
(347) 952-6487

Jeff Cusson
Jeff.cusson@hbo.com
(646) 302-3314

Contacts

Keith Cocozza
Keith.Cocozza@warnermediagroup.com
(212) 484-7482
(347) 952-6487

Jeff Cusson
Jeff.cusson@hbo.com
(646) 302-3314