Citrine Informatics genoemd op de 2020 CB Insights AI 100-lijst van meest innovatieve startups op het gebied van kunstmatige intelligentie

Citrine Informatics (citrine.io) named to the 2020 CB Insights AI 100 list of the most innovative artificial intelligence startups (Graphic: Business Wire)

REDWOOD CITY, Californië--()--Citrine Informatics heeft bekendgemaakt dat het genoemd is op de AI 100-lijst van CB Insights, een jaarlijkse presentatie van de meest veelbelovende startups op het gebied van kunstmatige intelligentie wereldwijd.

Citrine is brancheleider op het gebied van materialeninformatica door datagestuurde innovatie van materialen en chemische stoffen mogelijk te maken. Door het bieden van datamanagement- en kunstmatige intelligentietools speciaal ontwikkeld voor materialentoepassingen, is het Citrine-platform een essentiële werkstroomtool die wetenschappers en technici bij grote productie- en materialenbedrijven in staat stelt om systematisch de datagestuurde productontwikkeling te verbeteren en te versnellen.

"Het was opmerkelijk om het succes te zien van de bedrijven die de afgelopen vier jaar werden genoemd op de AI 100. Van de AI 100 2019 slaagden 48 bedrijven erin om $ 4,9 miljard aanvullende financiering te verkrijgen en negen werden verkocht,” aldus CB Insights CEO Anand Sanwal. "We kijken ernaar uit om te zien wat de AI 100 2020-bedrijven zullen bereiken in de loop van dit jaar en daarna."

Door middel van een op bewijs gebaseerde benadering selecteerde het onderzoeksteam van CB Insights de AI 100 uit bijna 5000 bedrijven op basis van een aantal factoren waaronder patentactiviteit, beleggerskwaliteit, nieuwssentimentanalyse, eigen Mosaic-scores, marktpotentieel, partnerships, concurrentielandschap, teamsterkte en technische vernieuwing. De Mosaic-score, op basis van het algoritme van CB Insights, meet het algehele gezondheids- en groeipotentieel van privébedrijven om het momentum van een bedrijf te helpen voorspellen.

"De chemische-stoffen- en materialenindustrie is op weg naar een duurzamere en levendige toekomst en het is spannend om op de CB Insights AI 100-lijst van dit jaar erkenning te zien voor het werk dat we doen bij Citrine Informatics. We bewijzen hoe AI de ontwikkeling van materialen en chemische stoffen kan versnellen, dus de vraag is voor veel bedrijven verschoven van of ze AI willen gebruiken naar hoe ze gebruik zullen maken van de mogelijkheden van AI", aldus de CEO van Citrine, Greg Mulholland.

Citrine is de afgelopen jaren een aantal malen erkend voor haar innovatiemijlpalen en werd meest recent genoemd in de Cleantech 100 2020, een lijst van de meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van duurzame innovatie.

OVER CB INSIGHTS

CB Insights helpt de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld met het versnellen van hun digitale strategie en transformatie-inspanningen met data en niet met opinie. Ons Emerging Tech Insights Platform voorziet bedrijven van bruikbare inzichten en tools voor het ontdekken en beheren van hun respons op opkomende technologie en startups. Bezoek www.cbinsights.comvoor meer informatie.

OVER CITRINE INFORMATICS

Citrine Informatics is het prijswinnende materialeninformaticaplatform voor de ontwikkeling van datagestuurde materialen en chemische stoffen. Het won de World Materials Forum Start-up Challenge 2017, de AI Breakthrough award 2018 als de "Best AI-based Solution for Manufacturing" en Cleantech 100 honors 2020. Het Citrine Platform combineert gegevensinfrastructuur voor slimme materialen en kunstmatige intelligentie, wat de ontwikkeling van supermoderne materialen versnelt, de strategie op het gebied van onderzoek en ontwikkeling begeleidt en onderzoekers-IE codificeert door het hergebruik ervan mogelijk te maken en het verlies ervan te voorkomen. Tot de klanten van Citrine behoren Panasonic, BASF, LANXESS, AGC en een aantal van de grootste en meest gerespecteerde namen in de materialen- en chemische- stoffenindustrie in Azië, Noord-Amerika en Europa. Bezoek voor meer informatie onze website op Citrine.io, of neem contact met ons op op +1 650-276-7318.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Justine Trubey
jtrubey@citrine.io
(917) 6032790

Contacts

Justine Trubey
jtrubey@citrine.io
(917) 6032790