Donaldson breidt iCueConnected Filtration Service uit naar Europa

Realtime monitoren van industriële Ontsoffingsinstallaties kan tijd besparen en eigendomskosten verlagen

LEUVEN, België--()--Donaldson Company, Inc. (NYSE: DCI), een wereldwijd vooraanstaand producent van filtratiesystemen en -oplossingen heeft vandaag de uitbreiding naar Europa bekendgemaakt van de Donaldson iCue™ digitale filtratieservice. De service monitort industriële ontsoffingsinstallaties in realtime om facilitaire teams te helpen met het verbeteren van hun beheer van deze installaties.

Koplopers van de iCue-service, die in september 2019 werd gelanceerd, hebben melding gemaakt van voordelen in drie hoofdcategoriëen:

  • Vermindering van stilstandtijd voor ontstoffinginstallaties en bijbehorende produktielijnen,
  • Lagere onderhoudskosten betreffende arbeid en onderdelen, waaronder langere filtervervangingsintervallen, en
  • Beter beheer van stofopvanging en stofafzuiging rapporteren van gegevens.

Gebaseerd op onderzoek dat Donaldson heeft uitgevoerd, meldde 65 procent van de onderzochte faciliteiten dat zij te maken hebben zouden krijgen met produktiestilstand hun collector niet werkt door onoplettendheid wat betreffende et onderhoud. “Ontsoffingsinstallaties spelen een belangrijke rol bij het helpen beheren van luchtvervuiling en emissies in de lucht,” aldus Bart Robbeets, Sales Director van Industrial Air Filtration – After Market van Donaldson Europe & Middle East. “De iCue-service biedt realtime inzicht dat faciliteitenteams kan om problemen eerder op te lossen en een collector in werking te houden. Deze toegevoegde intelligentie helpt onze klanten efficiëntie te verhogen, kosten te reduceren en hun produktietijd te verbeteren.”

De iCue digitale filtratieservice monitort de belangrijke besturingsfuncties van een stofcollector, met extra sensoren die beschikbaar zijn om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften. Gebruikers hebben toegang tot, onder andere, de volgende servicefuncties:

  • Realtime alarmmeldingen die rechtstreeks naar de facilitaire teams worden ge-e-maild met het oog op beoordeling en actie,
  • Gemakkelijk te gebruiken dashboard van de ontstoffingsinstallaties die aangesloten zijn op de service
  • Geautomatiseerde klantondersteuningsteam, en
  • Rechtstreekse ondersteuning door een team van experten.

“Facilitaire managers vertellen ons dat het actief monitoren van de prestatie van hun stofcollectoren een uitdaging is, in termen van zowel tijd als technische kennis,” aldus Wade Wessels, Global Director van Connected Solutions bij Donaldson. “Onze iCue-service automatiseert monitoring en biedt eenvoudige, bruikbare gegevens die onze klanten helpen hun apparatuur met vertrouwen en gemak te beheren.”

Het compacte iCue-apparaat en draadloze verbinding is eenvoudig te installeren, vereist geen IT-integratie met een intern automatiseringsnetwerk en is compatibel met belangrijke andere merken van stofcollectoren. Een jaarabonnement omvat geautomatiseerde rapporten, realtime onderhoudsalarmmeldingen en een online interface voor gedetailleerdere analyse.

Indien men meer wil weten over de Donaldson iCue verbonden filtratieservice, dan kan dit via Donaldson.com/ConnectedSolutions, of per e-mail op connectedsolutions-emea@donaldson.com.

Over Donaldson Company

Donaldson Company, opgericht in 1915, is een wereldwijde leider in de filtratiebranche en heeft wereldwijd verkoop-, productie- en distributielocaties. Donaldson’s innovatieve filtratietechnologieën zijn ontwikkeld om complexe filtratieproblemen op te lossen en de prestatie van de apparatuur van klanten te verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Produktinformatie: Harish Pingali, Harish.Pingali@Donaldson.com

Vragen betreffende de media: Eda Isaksson, Eda.Isaksson@Donaldson.com

Vragen betreffende beleggers: Brad Pogalz, Brad.Pogalz@Donaldson.com

Contacts

Produktinformatie: Harish Pingali, Harish.Pingali@Donaldson.com

Vragen betreffende de media: Eda Isaksson, Eda.Isaksson@Donaldson.com

Vragen betreffende beleggers: Brad Pogalz, Brad.Pogalz@Donaldson.com