NTT DOCOMO brengt video “Mach-Speed Orchestra” uit, een muzikale samenwerking tussen androïden en mensen in het orkest van de toekomst!

Mach-Speed Orchestra (Photo: Business Wire)

TOKYO--()--NTT DOCOMO, INC. Heeft op maandag 2 maart 2020 een speciale video uitgebracht met de titel ‘Mach-Speed Orchestra’. De video geeft symbolisch de snelheid weer van het vijfde-generatie mobiele communicatiesysteem ‘5G’. Die DOCOMO van plan is te lanceren als commerciële dienst in het voorjaar van 2020.

De video speelt zich af bij een orkestuitvoering in een concertzaal. Voor de dirigent gebruikten we “Alter3”, een Android-dirigent uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI). Het orkest voert de bekende “Air on the G String” van Johan Sebastian Bach uit. Alter3 en het orkest spelen de muziek op snelheden die respectievelijk 3G, 4G en 5G simuleren. Kunnen de orkestleden het steeds snellere dirigeren van Alter3 bijhouden? De video is op geen enkele manier bewerkt door snel vooruitspoelen of computergraphics (CG), dus geniet van het kijken naar deze speciale “Mach-Speed Orchestra” uitvoering.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

 “Mach-Speed Orchestra” PR Office: AUR, Inc.
Ashita Iju (Mr.), Tomoko Taniguchi (Ms.)
TEL: +81-3-5545-3888
E-mail:  docomo-ml@aur.co.jp

Contacts

 “Mach-Speed Orchestra” PR Office: AUR, Inc.
Ashita Iju (Mr.), Tomoko Taniguchi (Ms.)
TEL: +81-3-5545-3888
E-mail:  docomo-ml@aur.co.jp