Andersen Global zawiera umowę o współpracę z bułgarską kancelarią prawną i podatkową Kambourov & Partners

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global ogłasza zawarcie umowy o współpracę z kancelarią Kambourov & Partners, która świadczy usługi w zakresie kompleksowej obsługi prawnej w stolicy Bułgarii i tym samym wkracza na rynek bułgarski w ramach dalszej ekspansji w Europie Wschodniej.

Kancelaria prawna Kambourov & Partners została założona w 1988 r. Obecnie liczy 14 wspólników i zatrudnia ponad 30 prawników. Kancelaria świadczy kompleksowe usługi prawne na rzecz klientów korporacyjnych i instytucjonalnych z różnych branż, w tym firm z sektora telekomunikacyjnego, energetycznego, bankowego i finansowego, nieruchomości i budownictwa, podatkowego i celnego oraz rynków kapitałowych.

„Nasza kancelaria stopniowo rozrastała się i teraz świadczy kompleksowe usługi prawne. Nasza utrzymująca się od wielu lat reputacja wszechstronnej kancelarii prawnej stanowi ważny element naszej historii - powiedział wspólnik zarządzający Yavor Kambourov. - Koncentrując się na dalszym rozwoju, za cel stawiamy sobie zbudowanie silnej pozycji na rynku doradca podatkowego jako rozszerzenie dla naszej działalności usług prawnych. Współpraca z Andersen Global w obszarze prawa podatkowego, celnego i akcyzowego stanowi logiczny krok w kierunku dalszego rozwoju, biorąc pod uwagę, że wyznawane przez nas wartości oraz nasza wizja są zbieżna z filozofią Andersen Global. Wierzymy przy tym, że połączenie sił z tym stowarzyszeniem umożliwi umocnienie naszej pozycji i poprawi naszą konkurencyjność na rynku globalnym”.

„Kancelaria Kambourov & Partners wpisuje się idealnie w nasz ogólny plan ekspansji w regionie - powiedział Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen. - Kilku członków i kancelarii współpracujących z naszym stowarzyszeniem miało już za sobą doświadczenia pomyślnej współpracy z kancelarią Yavora. Dla dalszej budowy naszej globalnej platformy kluczowe znaczenie ma współpraca z osobami o podobnych poglądach, które podzielają naszą pasję do zarządzania, niezależności i przejrzystości oraz zapewniają najlepsze w swojej klasie usługi dla klientów”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie zrzesza ponad 5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 168 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global