A jelenlegi értékelés szerint 1,16 milliárd USA dollár piaci értékű HeadSpin bejelentette, hogy 60 millió USA dollár összegű, harmadik körös tőkebevonást végez és Nikesh Arora-t nevezi ki az igazgatótanács elnökévé

A Vállalat jó úton halad ahhoz, hogy 2020 elejére, azaz alig négy évvel a létrejöttét követően, ismétlődő éves jövedelme elérje a 100 millió USA dollárt. Az új befektetések hozzásegítik a HeadSpint, hogy megerősítse pozícióit a felhő ökoszisztémákban

Palo Alto, Kalifornia állam, USA--()--Az internet, a mobileszközök, a dolgok internete (IoT) és az 5G hálózatok segítségével zökkenőmentes kapcsolódási élményt biztosító HeadSpin ma bejelentette, hogy 60 millió USA dollár összegű, ún. "C series" (harmadik körös) tőkebevonást indít el, melynek vezető befektetője a Dell Technologies Capital és az ICONIQ Capital lesz, és további intézményi befektetők (a Tiger Global Management, a Kearny Jackson és az Alpha Square Csoport) is részt vesznek benne. A harmadik tőkebevonási forduló eredményeként a Vállalat által az indulása óta kapott tőkebefektetések összege eléri a 117 millió USA dollárt. A HeadSpin a befolyt összeget újabb termékek kifejlesztésére, a cég új piaci szegmensekbe való belépésének finanszírozására és a felhő ökoszisztémákban birtokolt pozíciója erősítésére kívánja felhasználni.

A HeadSpin ugyanakkor bejelentette, hogy Nikesh Arora, a Palo Alto Networks elnök-vezérigazgatója elnökként csatlakozik a Vállalat igazgatótanácsához. Arora korábban a Google üzleti vezetője volt, a Palo Alto Networks-höz való belépését megelőzően pedig a SoftBank elnöki és operatív vezetői tisztjét töltötte be.

A harmadik tőkebevonási körben részt vesz továbbá számos angyalbefektető (más néven üzleti angyalok, azaz tőkeerős magánszemélyek, akik többnyire nagy növekedési potenciállal rendelkező kezdő vállalkozásokba fektetnek be) is, többek közt a LinkedIn vezérigazgatója, Jeff Weiner, a We-től Shiva Rajaraman, a Calm egyik vezetője, Alexander Will, a Notion operatív vezetője, Akshay Kothari, a Bumble marketing vezetője, Derek Callow, a Caviar vezetője, Gokul Rajaram, az Uber korábbi termékigazgatója, Manik Gupta, a Stripe egyik üzleti vezetője, Amber Feng, a Facebooknál tevékenykedő Kevin Weil és Andrea Moore, az OpenDoor kommunikációs és marketing vezetője, Sheila Tran, az AngelList tulajdonosa, Sunil Pai, a Supercast vezérigazgatója, Jason Sew Hoy, az mParticle társalapítója és vezérigazgatója, Michael Katz, az SVB-t segítő Cheryl Sew Hoy, az Airbase alapítója és vezérigazgatója, Thejo Kote, a Spotify tanácsadója, John Bonten, a Twitter üzleti fejlesztésért felelős igazgatója, Lisa Kleinsorge és a Pinterest termékigazgatója, Ali Altaf.

"A HeadSpin rendkívüli technológiái számos korlátot áttörtek, és forradalmasították az eszközök, helyszínek és hálózatok vizsgálatára használt tesztelési, monitorozási és analitikai módszereket, lehetővé téve a fogyasztók kapcsolódási élményének mélyebb megértését. Ennek eredményeként az üzleti, fejlesztő, devops (azaz a szoftverfejlesztő és üzemeltetési szakemberekből álló) és termékértékesítő csapatok végre egymásra találhatnak, és közös alapról elindulva, közös módszereket használva arra összpontosíthatják erőfeszítéseiket, ami a legfontosabb, azaz magas minőségű, innovatív digitális fogyasztó élmény biztosítására az internet, a mobileszközök, a dolgok internete és az 5G hálózatok segítségével" - magyarázta Nikesh Arora.

Felismerve, hogy az internet, a mobileszközök, a dolgok internete és az 5G hálózatok által lehetővé tett kapcsolódás az elsődleges interakciós csatornává vált a vállalatok és ügyfeleik között, a HeadSpin kifejlesztette a világ első Connected Intelligence Platform™-ját az alkalmazások, eszközök és hálózatok tesztelésének, monitorozásának és elemzésének egyesítése céljából. Ezáltal a vállalatoknak lehetősége nyílik arra, hogy optimális, magas szintű, funkcionális kapcsolódási élményt biztosítsanak a fejlesztés és fejlődés teljes időtartama alatt, illetve a ma a globális célcsoportok eléréséhez használt, egyre bonyolultabb szoftverek és infrastruktúrák alkotta ökoszisztéma egészében.

"A HeadSpin mindössze négy év alatt kiemelkedő eredményeket ért el" - mondta Deepak Jeevankumar, a Dell Technologies Capital ügyvezető igazgatója. "Amellett, hogy a cég kivételesen magas értékesítési volumennel dicsekedhet, létrehozott egy olyan új megoldást, amelyet ma már standardként alkalmaznak a legjobb fogyasztásicikk-gyártó cégek, illetve a G2000 (Global 2000), azaz a világ 2000 legjelentősebb vállalata arra a célra, hogy a legtökéletesebb kapcsolódási élményt biztosítsák felhasználóiknak és ügyfeleiknek. A HeadSpin ma az egyik leggyorsabban növekedő vállalat azok közt a szoftvercégek közt, amelyekkel az utóbbi 10 évben befektetőként megismerkedtem, és valóban rendkívüli növekedési lehetőségekkel bír."

Mióta 2015-ben megkezdte tevékenységét, a HeadSpin megduplázta éves bevételét, és elnyerte több mint 1000 vállalati ügyfél és távközlési szolgáltató bizalmát. A HeadSpin új vállalati ügyfelei közé tartozik például a Microsoft, a Tik Tok, a Bandai Namco Studios, a Yahoo!, az Uber, a DeNA, az AirBnB, a Kohls, a ByteDance, a BYJUs, az Optus, az Australian Post, a Telefonica és a Walmart. Nemzetközi terjeszkedésének részeként a Vállalat nemrégiben regionális irodát nyitott több városban is, ideértve Londont, Tel Avivot, Berlint és Cape Townt, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban kielégíthesse európai, közel-keleti és afrikai ügyfelei egyre növekvő igényeit.

"A HeadSpin számára minden adott ahhoz, hogy kiaknázza azt a rendkívüli piaci lehetőséget, amelynek forrása a magasabb színvonalú digitális és mobil fogyasztói élmények biztosítása érdekében a digitális átalakulás irányába elmozduló vállalati szféra" - magyarázta Manish Lachwani, a HeadSpin társalapítója és vezérigazgatója. "Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy kiváló alkalmazottaink, partnereink és befektetőink támogatásával biztosíthatjuk a Vállalat növekedését."

A HeadSpin központja Palo Altóban található. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (www.headspin.io) vagy kövesse a HeadSpint a Twitteren (@headspin_io) és a LinkedInen.

Amit a HeadSpinről tudni kell…

A HeadSpin létrehozta a világ első Connection Intelligence Platform™-ját, amely internetes, mobil-, IoT- és 5G-alapú megoldásokat biztosít az alkalmazások, eszközök és hálózatok tesztelésének, monitorozásának és elemzésének egyesítése céljára. A HeadSpin eszközöket és lehetőséget nyújt a fejlesztő, minőségbiztosítási, operatív és termékértékesítő csapatok számára, hogy optimális kapcsolódási élményt kínálhassanak ügyfeleiknek, és biztosítsák vállalatuk digitális üzleti sikerét. Ha szeretne többet megtudni arról, miért tekintik a HeadSpint megbízható partnerüknek a világ legnagyobb vállalatai, látogasson el a cég honlapjára (https://www.headspin.io) vagy kövesse a HeadSpint a Twitteren (@HeadSpin_IO) és a LinkedInen (https://www.linkedin.com/company/headspin/)

Amit a Dell Technologies Capitalról tudni kell…

A Dell Technologies Capital a Dell Technologies globális kockázatitőke-befektetési egysége. A befektetéseket végző csapat lelkesen támogat olyan kezdő vállalkozásokat, amelyek a vállalati technológiai innovációt tekintik legfőbb céljuknak. Mióta 2012-ben megkezdte tevékenységét, a Dell Technologies Capital minden évben mintegy 150 millió USA dollárt fektetett be összesen több mint 100 startup cégbe, amelyek közül 40 már felvásárlásra, 5 pedig tőzsdei forgalomba került. A portfóliójába tartozó vállalatoknak az egység ugyanakkor biztosítja a Dell Technologies különféle vállalatainak támogatását és egyedi hozzáférést nyújt a Dell Technologies piacra lépést támogató megoldásaihoz is (Dell, Dell EMC, VMWare, Pivotal, RSA, Secureworks). A Dell Technologies Capital legfontosabb befektetései közé tartozik az Adallom, az Arista Networks, a Cylance, a Docusign, a Graphcore, a JFrog, a MongoDB, a Netskope, a Nutanix, a RedLock, a RiskRecon, a TwistLock, a Wavefront és a Zscaler. A Dell Technologies Capital központja a kaliforniai Palo Altóban található, és a cég irodákat működtet Bostonban, Austinban és Izraelben is. További információkért látogasson el a cég honlapjára: www.delltechcapital.com.

Amit az ICONIQ Capitalról tudni kell…

Az ICONIQ Capital magánkézben lévő pénzügyi tanácsadó és befektető cég, amelyet előszeretettel választanak partnerként a világ kiemelkedően sikeres vállalkozói, vezetői és intézményei. A cég növekedési fázisban lévő technológiai vállalkozásokba, valamint ingatlanokba fektet be, és sajátos ökoszisztémát alkalmaz a hosszú távon is sikeres üzleti vállalkozások kiépítésére. Az ICONIQ megbízható tanácsadóként segíti hatékony stratégiai kapcsolatok létrejöttét a különböző iparágakban és támogatja a vállalkozók és vállalatok új generációjának megszületését annak érdekében, hogy felszínre kerülhessenek és minél erőteljesebb globális hatást fejthessenek ki a legjobb megoldások. Az ICONIQ Capital leányvállalata, az ICONIQ Growth összes befektetését felsoroló listáért kérjük, kattintson ide.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Sriram Krishnan
sriram@headspin.io
+1-408-601-0523

Contacts

Sriram Krishnan
sriram@headspin.io
+1-408-601-0523