Studie van 21.848 hoogrisico PCI-patiënten vertoont lager risico op overlijden en complicaties bij patiënten die PVAD’s krijgen (Impella)

Figure 1 (Graphic: Business Wire)

DANVERS, Mass.--()--Een onderzoek onder 21.848 niet-opkomende hoogrisicopatiënten die percutane coronaire intervention (PCI) ondergingen met percutaneous ventricular assist devices (PVAD’s), waaronder Impella, toont aan dat de PVAD-patiënten een lagere frequentie hadden van mortaliteit en complicaties dan patiënten die PCI ondergingen met intra-aortic balloon pumps (IABP’s). De studie, door Al-khadra, et al., Gepubliceerd in de gedrukte editie van 15 februari 2020 van Catheterization & Cardiovascular Interventions.

In de analyse was het PVAD-cohort aanzienlijk zieker dan het IABP-cohort. PVAD-patiënten waren ouder en hadden hogere percentages hypertensie, diabetes, hyperlipidemie, eerdere PCI, eerdere bypassoperatie van de kransslagader, bloedarmoede, chronische longziekte, leverziekte, nierfalen en perifere vaatziekte.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tom Langford
Director, Communication and Public Relations
978-882-8408
tlangford@abiomed.com

Contacts

Tom Langford
Director, Communication and Public Relations
978-882-8408
tlangford@abiomed.com