Abu Dhabi Ports werkt samen met Robert Allan Ltd. om 's werelds eerste onbemande autonome commerciële sleepboten te ontwikkelen

 H.E. Falah Al Ahbabi: Abu Dhabi Ports leidt de digitalisering van de maritieme operaties in de regio

Download

Loading media player...

Abu Dhabi Ports Collaborates with Robert Allan Ltd. to Develop the World’s First Unmanned Autonomous Commercial Tugboats (Press Video: AETOSWire)

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten--()--Abu Dhabi Ports heeft vandaag aangekondigd dat het samenwerkt met een wereldwijde commerciële scheepsontwerper en sleepbootleider, Robert Allan Ltd., om de eerste volledig onbemande autonome commerciële scheepssleepboten te ontwikkelen.

Eenmaal ontwikkeld, zullen de sleepboten zich aansluiten bij SAFEEN, de maritieme servicetak van Abu Dhabi Ports, die een groeiende vloot serviceschepen van wereldklasse onderhoudt. Een van de belangrijkste voordelen van het innovatieve ontwerp is dat dergelijke schepen in veel slechtere weersomstandigheden kunnen werken, omdat de bemanning niet maar aan boord is, maar vanaf de wal het schip aanstuurt. Bovendien zal de nieuwe technologie de efficiëntie helpen verhogen en de operationele veiligheid verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

 Abu Dhabi Ports
Sana Maadad, +97126952884
media@adports.ae

 

 

Contacts

 Abu Dhabi Ports
Sana Maadad, +97126952884
media@adports.ae