Indrukwekkend kunstwerk geïnspireerd door KATSUSHIKA Hokusai’s Thirty-six Views of Mount Fuji tentoongesteld op Narita International Airport vanaf zaterdag 29 februari

Artwork image (Graphic: Business Wire)

NARITA, Japan--()--Het Agentschap voor Culturele Zaken, de Japanse overheid heeft een nieuw initiatief genaamd het “Japanse culturele media-kunstverspreidingsinitiatief op luchthavens en andere instellingen” voor inkomende toeristen.

Meeslepend kunstwerk getiteld “360 ° Around Mt. Fuji ~ NAKED meets Hokusai ~ ”, geïnspireerd op KATSUSHIKA Hokusai’s ukiyo-e stuk Thirty-six Views of Mount Fuji, zal vanaf zaterdag 29 februari worden tentoongesteld op Narita International Airport.

Ukiyo-e is een belangrijke Japanse culturele bron en KATSUSHIKA Hokusai is een van de meest bekende ukiyo-e-artiesten aller tijden. Volgens het Sumida Hokusai Museum, “In 1998 was hij de enige Japanse persoon die een plaats kreeg in de lijst ‘100 belangrijkste gebeurtenissen en mensen van de afgelopen 1000 jaar’ in ‘THE LIFE MILLENNIUM’.”* Een van zijn belangrijkste werken is Thirty-six Views of Mount Fuji, die zelfs is opgenomen in de pagina’s van het nieuwe Japanse paspoortontwerp vanaf februari 2020.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yukinori Aoki
Japan Media Arts Distributed Museum Office PR Team
yukinori.aoki@dentsu-pr.co.jp

Contacts

Yukinori Aoki
Japan Media Arts Distributed Museum Office PR Team
yukinori.aoki@dentsu-pr.co.jp