A jövő fenntartható csomagolási módozatai kialakításának támogatása érdekében a Mary Kay Inc. partnerségi megállapodást kötött a SPICE-szal

Richard R. Rogers (R3) Manufacturing/R&D Center. (Photo: Mary Kay Inc)

Dallas--()--A vállalati és társadalmi felelősségvállalás terén a kozmetikai ágazatban vezető szerepet játszó Mary Kay Inc. ma bejelentette, hogy a vállalat csatlakozott a jelenleg 17 tagszervezetet (köztük a Hermes-t, a Chanelt, a Coty-t, az Estee Laudert és másokat) tömörítő Sustainable Packaging Initiative for Cosmetics (Kezdeményezés a kozmetikai termékek fenntartható csomagolásának bevezetéséért [SPICE]) elnevezésű programhoz. A kezdeményezés célja a fenntartható csomagolásra vonatkozó politikák kialakításának támogatása, innovatív csomagolás megoldások kidolgozásának elősegítése és a termékek környezetre gyakorolt hatásainak megismerésére irányuló fogyasztói várakozások kielégítése.

"Mi a Mary Kay-nél úgy gondoljuk, hogy a rózsaszín az új zöld" - mondta Keith Learn, a Mary Kay Procurement and Supplier Development (Beszerzési és beszállítófejlesztési) egységének alelnöke. "A SPICE tagszervezeteihez és más ágazatvezető vállalatokhoz haszonlóan a Mary Kay teljes mértékben elkötelezett egy olyan jövő kiépítése iránt, amely az eljövendő generációk számára egészségesebb, zöldebb és fenntarthatóbb környezetet biztosít."

A L'Oréal és a Quantis által 2018-ban közösen létrehozott SPICE rugalmas üzleti döntéshozást támogató módszereket fejleszt ki, illetve adatokat gyűjt és biztosít a gazdasági szereplők számára azzal a céllal, a csomagolási értéklánc egészében javítsa a környezetvédelmi teljesítményt. A program keretében létrehozandó megoldások olyan műhelyfoglalkozások során kerülnek kidolgozásra, ahol a tagszervezetek a kezdeményezés sikerének biztosítása és a végcél, azaz a kozmetikai termékek fenntartható csomagolása széles körű bevezetésének elérése érdekében megosztják egymással tapasztalataikat és ismereteiket.

A SPICE-hoz való csatlakozás a legutóbbi a Mary Kay azon erőfeszítései közt, melyeket a vállalat a fenntarthatóság iránti elkötelezettsége jegyében tesz. 2018-ban a Texas állambeli Lewisville városában a cég megnyitotta Richard R. Rogers ("3R") elnevezésű gyártó és kutató/fejlesztő központját, amely nem termel hulladéklerakóhelyre kerülő hulladékot, és amely elnyerte a nagy presztizsű LEED Silver (Ezüst) minősítést. A LEED, azaz Leadership in Energy and Environmental Design a világon a legszélesebb körben alkalmazott zöldépület-minősítési rendszer, amelyet az amerikai egyesült államokbeli U.S. Green Building Council (USGBC) hozott létre. A LEED minősítést olyan projektek nyerhetik el, amelyeknek tervezése, építése, karbantartása és működtetése az emberi egészségre ártalmatlan anyagok és a leghatékonyabb módszerek használatával, fenntartható módon történik. A 3R központ már a második Mary Kay létesítmény, amely megkapta a LEED tanúsítványt. 2017-ben a Mary kínai, sanghaji egysége LEED Gold (Arany) minősítést kapott az általa felépített zöld épületért és a fenntarthatóság terén elért kiemelkedő teljesítményéért.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, valamint a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen:MaryKay.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom