Firma Mary Kay Inc. se přidala do iniciativy SPICE s cílem podílet se na utváření budoucnosti trvale udržitelných obalů

Richard R. Rogers (R3) Manufacturing/R&D Center. (Photo: Mary Kay Inc)

DALLAS--()--Mary Kay Inc., jednička mezi kosmetickými firmami z hlediska firemní a sociální odpovědnosti, dnes oznámila, že se připojila k iniciativě SPICE (Sustainable Packaging Initiative for Cosmetics - Iniciativa pro trvale udržitelné obaly v kosmetickém průmyslu), jejímiž členy je 17 dalších organizací, včetně značek Hermes, Chanel, Coty, Estee Lauder a dalších. Cílem této iniciativy je vytvářet politiky a doporučení v oblasti trvale udržitelných obalů, podporovat inovace na poli obalových technologií a plnit očekávání zákazníků z hlediska ekologického dopadu kosmetických výrobků.

“Ve společnosti Mary Kay považujeme růžovou za nový druh zelené,” řekl Keith Learn, viceprezident pro nákup a rozvoj dodavatelského řetězce ve firmě Mary Kay. “V rámci iniciativy SPICE a ve spolupráci s ostatními předními značkami v oboru, se firma Mary Kay snaží vytvářet zdravější, zelenější a trvale udržitelnější budoucnost pro nadcházející generace.”

Iniciativu SPICE založily v roce 2018 firmy L’Oréal a Quantis a bude vytvářet a publikovat metodiky a data na podporu rozhodovacích procesů s cílem zlepšit ekologičnost v segmentu obalových materiálů a technologií. Členové této iniciativy se budou pravidelně scházet a sdílet své znalosti a zkušenosti s cílem vytvořit trvale udržitelné obaly pro kosmetický průmysl a prosadit jejich používání v co nejvyšší míře.

Zapojení se do iniciativy SPICE je posledním z řady kroků, které firma Mary Kay podnikla v rámci svého dlouhotrvajícího úsilí na poli trvalé udržitelnosti. V roce 2018 firma otevřela výrobní a výzkumné centrum v Lewisville (Richard R. Rogers Manufacturing/R&D Center) ve státě Texas, kde uplatňuje politiku nulového odpadu. Tento projekt navíc získal stříbrný certifikát LEED (Leadership in Energy and Environmental Design - Jednička na poli energetického a environmentálního designu). Certifikát LEED je nejpoužívanější hodnotící systém v oblasti ekologicky šetrné výstavby. Tuto certifikaci vytvořil americký úřad U.S. Green Building Council (USGBC - Výbor pro zelenou výstavbu). Certifikát LEED získají projekty, které byly navrženy, zrealizovány a jejichž provoz a údržba probíhá v souladu se zásadami trvalé udržitelnosti, hospodárnosti a ochrany zdraví. Jedná se již o druhý projekt firmy Mary Kay, který získal certifikaci LEED. V roce 2017 získala čínská pobočka firmy Mary Kay v Šanghaji zlatý certifikát LEED za své úsilí v oblasti trvale udržitelného rozvoje.

O společnosti Mary Kay

Originální žena bořící mýty, Mary Kay Ashová založila svou kosmetickou firmu před více než 56 lety se třemi cíli: nabídnout ženám skvělé příležitosti, vyrábět neodolatelné produkty a udělat ze světa lepší místo pro život. Z tohoto snu nakonec vznikla nadnárodní společnost s obratem v řádu miliard dolarů, která má milióny nezávislých prodejců v téměř 40 zemích světa. Firma Mary Kay se věnuje výzkumu na poli kosmetiky a vyrábí špičkové produkty pro péči o pokožku, kosmetiku pro barvení vlasů, doplňky stravy a parfémy. Firma Mary Kay podporuje ženy a jejich rodiny díky spolupráci s různými organizacemi z celého světa, které se zabývají podporou výzkumu rakoviny, ochranou obětí domácího násilí a povzbuzováním dětí k tomu, aby se nebály plnit si své sny. Původní vize paní Mary Kay Ashové - "postupně zlepšovat jednu rtěnku denně" tak i nadále platí. Více informací najdete na webových stránkách MaryKay.com.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom