Mary Kay Inc. gaat samenwerking aan met SPICE om de toekomst van duurzame verpakking te helpen vormgeven

Richard R. Rogers (R3) Manufacturing/R&D Center. (Photo: Mary Kay Inc)

DALLAS, VS--()--Mary Kay Inc., een leider in de cosmetische branche op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft vandaag bekendgemaakt dat zij zich hebben aangesloten bij het Sustainable Packaging Initiative for Cosmetics (SPICE), samen met 17 huidige lidorganisaties waaronder Hermes, Chanel, Coty, Estee Lauder en anderen, om het beleid voor duurzame verpakkingen te begeleiden, verpakkingsinnovatie te stimuleren en aan de verwachtingen van klanten te voldoen wat betreft het begrip voor de milieuprestatie van producten.

“Bij Mary Kay hebben we het gevoel dat 'pink' het nieuwe groen is,” aldus Keith Learn, VP van Procurement and Supplier Development bij Mary Kay. “Samen met SPICE en andere vooraanstaande leiders in de branche zet Mary Kay zich er sterk voor in om aan een toekomst te bouwen die gezonder, groener en duurzamer is voor toekomstige generaties.”

Spice is in 2018 opgericht door L’Oréal en Quantis en zal op bedrijven gerichte methodologieën en gegevens ontwikkelen en publiceren om veerkrachtige besluitvorming te ondersteunen voor het verbeteren van de milieuprestaties van de gehele verpakkingswaardeketen. Deze ontwikkelingen zullen het resultaat zijn van collectieve werksessies, waar leden ervaring en kennis zullen delen ten voordele van het initiatief en uiteindelijk naar duurzaamheidsprestaties voor verpakkingen op een grotere schaal.

De aansluiting bij SPICE is slechts de laatste van een reeks stappen die Mary Kay heeft genomen om haar betrokkenheid wat betreft duurzaamheid te continueren. In 2018 opende het bedrijf het Richard R. Rogers Manufacturing/R&D Center in Lewisville, Texas, dat als een Zero Waste to Landfill-faciliteit (geen afval naar de stortplaats) functioneert en kreeg de begeerde LEED Silver-certificering toegekend. LEED, of Leadership in Energy and Environmental Design, is het meest gebruikte waarderingssysteem voor groene gebouwen wereldwijd, ontwikkeld door de U.S. Green Building Council (USGBC). LEED-certificering wordt verleend aan projecten ontworpen, gebouwd, onderhouden en geëxploiteerd met gebruikmaking van gezonde, zeer efficiënte en duurzame praktijken. Dat onderscheidt de tweede Mary Kay-locatie die LEED-certificatie ontvangt. In 2017 verwierf het kantoor van Mary Kay-China in Shanghai de LEED Gold-certificatie voor haar leidende positie op het gebied van groene gebouwen en excellentie in duurzaamheid.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds - met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com