GSMA: ICT-branche stemt in met landmark wetenschappelijk weg gebaseerd om netto nulemissies te bereiken

ITU, GeSI, GSMA & SBTi zetten wetenschappelijk onderbouwde route in lijn met de overeenkomst van Parijs

LONDEN--()--De ICT-branche zet vandaag een ongekende stap voorwaarts in de aanpak van klimaatverandering met de release van de allereerste op wetenschap gebaseerde route om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) in de telecomsector te verminderen. Dit ondersteunt de toewijding van de GSMA om de mobiele branche te helpen bij het bereiken van de netto nul-koolstofemissies tegen 2050.

Het nieuwe Science-Based Target (SBT) is het resultaat van een samenwerking tussen de ITU, GeSI, de GSMA en SBTi om een sectorspecifiek decarbonisatiepad te ontwikkelen waarmee ICT-bedrijven doelen kunnen stellen in overeenstemming met de nieuwste klimaatwetenschap. Het omvat emissiereductietrajecten voor exploitanten van mobiele, vaste en datacenters om te voldoen aan de ambitieuze doelstelling van de Paris Agreement om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 ° C, ontworpen om de risico’s en effecten van klimaatverandering aanzienlijk te verminderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts:
For the GSMA:
GSMA Press Office
Caitlin Gosai
cgosai@webershandwick.com

Contacts

Media Contacts:
For the GSMA:
GSMA Press Office
Caitlin Gosai
cgosai@webershandwick.com