Az Aptorum Group elindította dioscorea oppositából készült, bioaktív táplálékgyógyszer tablettájának forgalomba hozatalát, és értékesítési/forgalmazási megállapodást írt alá Hongkongban

NEW YORK--()--Az Aptorum Group Limited (a továbbiakban "Aptorum Csoport") biológiaigyógyszer-gyártó vállalat, amelynek fő tevékenysége a globálisan kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére szolgáló innovatív terápiás készítmények fejlesztése, bejelentette, hogy piaci forgalomba került a menopauza időszakában lévő, az azzal kapcsolatos különféle tünetekkel küzdő nők számára kifejlesztett étrendkiegészítő terméke. Az étrendkiegészítő egyik összetevője a DOI-t tartalmazó kínai jamszgyökérből készült porból kivont, nem hormonális alapú, bioaktív anyag, amellyel az Aptorum Csoport megoldást kínál a fogyasztók körében egyre inkább elterjedő táplálkozási irányzatok következtében bizonyos étrendkiegészítők iránti növekvő igényekre, illetve bizonyos hatóanyagokkal kapcsolatos aggodalmakra.

Becslések szerint 2030-ra világszerte mintegy 1,2 milliárd nő lép a menopauza vagy a posztmenopauza időszakába(1). A női egészséggel kapcsolatos étrendkiegészítők globális piacán a menopauza tüneteinek kezelését célzó termékek forgalma az előrejelzések szerint a 2016-2025-os időszakra vonatkozóan 16,4%-os átlagos éves növekedési ütemmel (Compounded Annual Growth Rate [CAGR])(2) számolva 2025-re meg fogja haladni az 50 milliárd USA dollárt. Az étrendkiegészítő először Hongkongban kerül forgalomba hozatalra és értékesítésre; a Vállalat ugyanakkor számos további, jelentős piacot képviselő országban is benyújtotta a szabályozó hatósági jóváhagyás iránti kérelmet.

A forgalomba hozatal elősegítése céljából az Aptorum Csoport 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata, a Nativus Life Sciences Limited regionális forgalmazási megállapodást kötött egy hongkongi székhelyű, népszerű élelmiszermárkákat (köztük a Luk Yu® filteres teát és egyéb, egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékeket) forgalmazó Multipak Limiteddel.

A Multipak Limiteddel kötött megállapodás révén az Aptorum Csoportnak lehetősége nyílik arra, hogy régióban a fogyasztók szélesebb köre számára tegye elérhetővé a terméket. Kanadában már megkezdődött az Aptorum Csoport dioscorea oppositából készült, bioaktív nutraceutikum (ún. "táplálékgyógyszer" avagy gyógyhatású táplálék) tablettájának gyártása és a termék NativusWellTM márkanéven hamarosan piaci forgalomba kerül.

A Nativus NativusWellTM tablettája természetes anyagokból készült, DOI-t tartalmazó, nem hormonális étrendkiegészítő. A DOI-tartalmú jamszgyökérpor hormont nem tartalmazó anyag, amely a menopauza időszakában lévő nők általános közérzetének javítására szolgál. Harmadik felek által folytatott vizsgálatok eredményei szerint a kínai jamszgyökérben található természetes bioaktív összetevő, a DOI stimulálja az ösztradiol bioszintézisét (ideértve az ösztradiol- és a progeszteronkiválasztást is), továbbá növeli a csontsűrűséget, és így lassíthatja a menopauzával kapcsolatos egyik gyakori tünet, az osteoporosis(3) progresszióját(4).

A termék további általános leírásáért kérjük, kattintson a következő linkre: http://ir.aptorumgroup.com/static-files/bcf77574-7bd6-4b9d-8110-d53837238f16

A termék további technikai leírásáért kérjük, kattintson a következő linkre: http://ir.aptorumgroup.com/static-files/66346f79-7a03-474a-89be-0eaafaa00d9d

Amit az Aptorum Group Limitedről tudni kell…

Az Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) a kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére és diagnosztizálására alkalmas innovatív technológiák széles körének fejlesztését és forgalomba hozatalát végző gyógyszeripari vállalat. Az Aptorum Csoport főként ritka betegségek, fertőző betegségek, anyagcsere-betegségek, illetve egyéb betegségek kezelésére és diagnosztizálására szolgáló gyógyszerek és eljárások fejlesztését végzi.

További információkért az Aptorum Csoportról kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.aptorumgroup.com.

Felelősség kizárása és előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény olyan, az Aptorum Group Limitedre és annak várakozásaira, jövőbeli terveire és kilátásaira vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek az Amerikai Egyesült Államok Magán értékpapírokkal kapcsolatos bírósági eljárásokra vonatkozó 1995. évi reformtörvénye értelmében előremutató állításoknak minősülnek. Ebből a szempontból a jelen sajtóközleményben található bármely, nem korábbi tényadatokra vonatkozó állítás előremutató állításnak tekinthető. Az előremutató állítások gyakran olyan kifejezések alapján azonosíthatók, mint például a "lehet", "kellene", "várakozásaink szerint", "terveink szerint", "előre láthatólag", "tudnánk", "szándékozunk", "céljaink szerint", "előrejelzéseink szerint", "fontolóra vesszük", "úgy hisszük", "becsléseink szerint", "várhatóan", "lehetséges" vagy "továbbra is", illetve e kifejezések tagadó formája vagy hasonló kifejezések alapján. Az Aptorum Csoport ezeket az előremutató állításokat (melyek közt szerepelnek a kérelmek benyújtására és a vizsgálatokra vonatkozó tervezett időpontok) főként olyan jövőbeli eseményekre és trendekre vonatkozó jelenlegi várakozásaira és előrejelzéseire alapozza, amelyek véleménye szerint befolyásolhatják üzleti tevékenységét, pénzügyi helyzetét és működési eredményét. Ezek az előremutató állítások kizárólag a jelen sajtóközlemény időpontjában fennálló körülményekre vonatkoznak, és számos különféle kockázat, bizonytalansági tényező és feltételezés tárgyát képezik, ideértve, de nem kizárólag, a vállalat által bejelentett, a vállalatvezetést és a vállalat szervezetét érintő változásokkal kapcsolatos kockázatokat, a vállalat kulcsfontosságú alkalmazottainak további foglalkoztatásával és rendelkezésre állásával kapcsolatos kockázatokat, a vállalat képességét a termékkör bővítésére azáltal, hogy további termékeket kínál további fogyasztói rétegeknek, a termékfejlesztési eredményeket, a vállalat tervezett növekedési stratégiáit, az üzletágában várható trendeket és kihívásokat, valamint az ellátói láncára vonatkozó várakozásait és ellátói láncának stabilitását, továbbá az Aptorum Csoport által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) benyújtott 20-F jelű nyomtatványban, illetve a jövőben a SEC-hez esetleg benyújtásra kerülő egyéb dokumentumokban részletesebben ismertetett egyéb kockázatokat. A fentiek eredményeként a sajtóközleményben szereplő előremutató állításokban felvázolt előrejelzések változhatnak. Az Aptorum Csoport nem vállal kötelezettséget a jelen sajtóközleményben szereplő semminemű előremutató állítás új információk tudomására jutása, jövőbeli események bekövetkezése miatti vagy egyéb okokból való frissítésére.

________________________________________

(1) World Health Technical Report Series. Research on the Menopause in the 1990's. Geneva, Switzerland: World Health Organization; 1996.

(2) https://www.grandviewresearch.com/press-release/global-isoflavones-market

(3) https://www.ke.hku.hk/story/innovation/the-magic-of-chinese-yam-for-treatment-of-menopausal-syndrome; lásd továbbá: Scientific Reports, 5-10179.

(4) https://www.everydayhealth.com/menopause/osteoporosis-and-menopause.aspx

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Befektetői kapcsolatok:
Tel: +852 2117 6611
E-mail: investor.relations@aptorumgroup.com

Médiakapcsolatok:
Tel: + 852 2117 6611
E-mail: info@aptorumgroup.com

Contacts

Befektetői kapcsolatok:
Tel: +852 2117 6611
E-mail: investor.relations@aptorumgroup.com

Médiakapcsolatok:
Tel: + 852 2117 6611
E-mail: info@aptorumgroup.com