Northern Trust verricht strategische benoeming om groei van alternatieve fondsactiviteiten te bevorderen

LUXEMBURG--()--Northern Trust (Nasdaq: NTRS) heeft de benoeming bekendgemaakt van Sara Gilbert om leiding te geven aan de ontwikkeling van de activiteiten van het bedrijf op het gebied van asset servicing voor alternatieve activa in Europa. Deze belangrijke benoeming onderstreept de doorlopende strategische focus van Northern Trust op alternatieve activa. In deze sector ondersteunt het bedrijf momenteel meer dan USD 1,4 biljoen aan activa voor de beheerders en eigenaars ervan.

In haar functie als senior executive voor de ontwikkeling van bedrijfsactiviteiten rond alternatieve activa krijgt Gilbert de verantwoordelijkheid voor het verder versnellen van de oplossingen van Northern Trust voor asset servicing voor strategieën in meerdere klassen, waaronder private equity, particuliere schulden, vastgoed, infrastructuur en hedgefondsen. In haar kantoor in Luxemburg sluit ze zich aan bij het multi-jurisdictionele team voor ontwikkeling van bedrijfsactiviteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), gericht op het opbouwen van relaties met beheerders en eigenaars van activa over de hele wereld met het doel fondsen op te richten in Luxemburg, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Guernsey.

Alvorens in dienst te treden bij Northern Trust was Gilbert werkzaam bij AltaReturn in Hongkong, waar haar functie was gericht op uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten in de regio Azië-Oceanië. Daarvoor bekleedde ze functies bij SS&C Technologies, SunGard/FIS, PerTrac, Financial News en de Financial Times.

Clive Bellows, hoofd van Global Fund Services voor de regio EMEA van Northern Trust zegt:

“Sara beschikt over uitgebreide internationale ervaring in het werken met beheerders van alternatieve activa om hen te helpen best practices toe te passen in hun operationele modellen, de efficiëntie te verhogen, hun besluitvorming te verbeteren en hun relaties met beleggers te versterken. Haar benoeming, gekoppeld aan de innovatieve producten en diensten van Northern Trust, zal onze doorlopende groei binnen het gehele spectrum van belegging in alternatieve activa bevorderen.”

Northern Trust biedt een uitgebreide portefeuille van oplossingen voor asset services voor veel van 's werelds toonaangevende beheerders en eigenaars van activa in verschillende sectoren, waaronder private equity, particuliere schulden, vastgoed, infrastructuur en hedgefondsen. De brede dienstenportefeuille omvat oplossingen voor fondsenbeheer, deposito's, bewaring, middle office, bankieren, treasury en geavanceerde rapportage.

Over Northern Trust

Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevende leverancier van diensten op het gebied van vermogensbeheer, asset servicing, activabeheer en bankieren aan ondernemingen, instellingen en vermogende families en personen. Northern Trust is in 1889 opgericht in Chicago en is wereldwijd vertegenwoordigd, met kantoren in 22 Amerikaanse staten en Washington, DC, en op 22 locaties in Canada, Europa, het Midden-Oosten en Azië/Oceanië. Op 31 december 2019 had Northern Trust USD 12,1 biljoen aan activa in bewaring en USD 1,2 biljoen aan activa in beheer In de loop van meer dan 130 jaar heeft Northern Trust een reputatie opgebouwd als leider binnen de branche, dankzij de uitzonderlijke dienstverlening, financiële expertise, integriteit en innovatie. Bezoek ons op northerntrust.com of volg ons op Twitter @NorthernTrust.

Hoofdkantoor Northern Trust Corporation: 50 South La Salle Street, Chicago, Illinois 60603n VS, geregistreerd als naamloze vennootschap in de VS. Internationale juridische en regulatieve informatie is te vinden op https://www.northerntrust.com/terms-and-conditions.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

# # #

Contacts

Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azië-Oceanië:
Camilla Greene
+44 (0) 20 7982 2176
Camilla_Greene@ntrs.com

Marcel Klebba
+ 44 (0) 20 7982 1994
Marcel_Klebba@ntrs.com

VS en Canada:
John O’Connell
+1 312 444 2388
John_O’Connell@ntrs.com

Contacts

Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azië-Oceanië:
Camilla Greene
+44 (0) 20 7982 2176
Camilla_Greene@ntrs.com

Marcel Klebba
+ 44 (0) 20 7982 1994
Marcel_Klebba@ntrs.com

VS en Canada:
John O’Connell
+1 312 444 2388
John_O’Connell@ntrs.com