NTHU research team ontwikkelt nieuw displaymateriaal

A research team led by Professor Hsueh-Shih Chen of NTHU has recently announced that they have developed a new quantum dot material which is more stable and provides more realistic color. (Photo: National Tsing Hua University)

HSINCHU, Taiwan--()--Een onderzoeksteam onder leiding van professor Hsueh-Shih (Sean) Chen van de National Tsing Hua University heeft onlangs aangekondigd dat ze een nieuw kwantumstippenmateriaal hebben ontwikkeld dat stabieler is en een meer realistische kleur biedt. De belangrijkste beperkingen van de huidige quantum dot-weergavematerialen zijn dat ze onstabiel en gemakkelijk beschadigd raken, en het team heeft dit gecorrigeerd door een “schild” met ongeveer 1 nanometer te laten groeien bij de kristalfacetten van elke quantum-dot. Het nieuwe materiaal heeft een breed scala aan toepassingen, waaronder de schermen die worden gebruikt in televisies, computers, mobiele telefoons en camera’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Holly Hsueh
National Tsing Hua University
Tel: (886)3-5162006
Email: hoyu@mx.nthu.edu.tw

Contacts

Media:
Holly Hsueh
National Tsing Hua University
Tel: (886)3-5162006
Email: hoyu@mx.nthu.edu.tw