Andersen Global wchodzi na rynek marokański rozszerzając swoją obecność w Afryce Północnej

SAN FRANCISCO--()--Kontynuując ekspansję na rynki Afryki Południowej, Wschodniej i Zachodniej Andersen Global umacnia swoją obecność w Afryce Północnej dzięki umowie współpracy z kancelarią M.A. Global Consulting (MAGC) z siedzibą w Maroku.

Kancelaria MAGC została założona w 2005 r. przez partnera zarządzającego Mehdi El Attara i powiększona o trzech kolejnych partnerów i niespełna trzydziestu specjalistów. Kancelaria świadczy usługi podatkowe i prawne, w tym usługi z zakresu księgowości, nadzoru rachunkowego, porad prawnych i podatkowych, doradztwa w zakresie zarządzania, jak i wsparcia i organizacji systemów informatycznych.

„Od 14 lat zajmujemy się zarządzaniem i świadczeniem najlepszych w swojej klasie usług na rzecz naszych klientów - powiedział Mehdi. - Szansa współpracy z Andersen Global to dla nas zaszczyt. Dzięki niej będziemy mogli zwiększyć zakres oferowanych usług, nasze zasoby, a także nasz ogólnoświatowy zasięg”.

„Kontynuacja ekspansji naszej platformy w tym regionie we współpracy z podobnie myślącymi partnerami sprawi, że będziemy jeszcze lepiej przygotowani do płynnego świadczenia najlepszych w swojej klasie usług na całym globie - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen. - Mehdi wraz ze swoim zespołem wyznaczają standardy. Ta współpraca to kolejne ważne ogniwo w ekspansji naszej organizacji na kontynencie afrykańskim, której celem jest ważny rynek, co ustawia nas w dobrej pozycji do wykorzystania szans wzrostu”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 167 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global