De status van Bermuda op de “witte lijst” bevestigd door de EU en toegejuicht door het bedrijfsleven

HAMILTON, Bermuda--()--Bermuda is teruggekeerd naar de ‘witte lijst’ van de Europese Unie (EU) van volledig meewerkende belastingjurisdicties.

De beslissing werd genomen door de EU-ministers van Financiën tijdens de vergadering van de Economic en Financial Affairs Council (ECOFIN) vanochtend in Brussel. Het wereldwijde bedrijfsleven van Bermuda hebben het nieuws verwelkomd en applaus ontvangen voor de inspanningen van de regering van Bermuda om een succesvol resultaat te behalen.

De particuliere sector werkte samen met overheidsfunctionarissen, samen met de actieve betrokkenheid van de Bermuda Monetary Authority, om hervormingen door te voeren die specifiek betrekking hadden opcollective investment vehicles(CIV’s).Bermuda’s Economic Substance Amendment(nr. 2) 2019 is begin 2020 van kracht geworden om aan de EU-eisen te voldoen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nicola Stevens
Director of Communications & PR
nstevens@bda@bm
+1 441 292 7774

Contacts

Nicola Stevens
Director of Communications & PR
nstevens@bda@bm
+1 441 292 7774