Recordjaar voor de Iberchem-groep met voltooiing van de overname van twee smaakstoffenfabrikanten en 19% omzetgroei

The Group has fully revamped the production plant of its flavour unit in Spain, expecting to increase the flavour offerings of the company by almost 40%. (Photo: Business Wire)

MURCIA, Spanje--()--De Iberchem-groep heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de overname heeft afgerond van Flavor Inn Corporation een Duomei, twee smaakstoffenfabrikanten uit respectievelijk Maleisië en China. Deze transacties vormen de nieuwste ontwikkelingen in de fusie- en overnamestrategie van de groep die vorig jaar in gang werd gezet met de overname van Versachem uit Zuid-Afrika. Hiermee komt het aantal overnames dat is uitgevoerd sinds het begin van de financiële relatie van de groep met het Europese private equity bedrijf Eurazeo in 2017 op drie.

Ramón Fernández, CEO van de Iberchem Group merkt op: “We zijn verheugd Duomei en Flavor Inn te verwelkomen in de Scentium-familie. Deze bekendmaking is een nieuwe belangrijke stap in de strategische uitbreiding van Scentium (de smaakstoffendivisie van de Iberchem-groep) in Azië, en ook in de implementatie van onze fusie- en overnamestrategie op het niveau van de groep. We zijn ervan overtuigd dat de twee bedrijven extra waarde en expertise zullen toevoegen aan ons bestaande smaakstoffenaanbod in China en Zuidoost-Azië Duomei en Flavor Inn hebben allebei dezelfde klantgerichte cultuur en waarden als Scentium. We verwachten een soepele integratie van hun activiteiten in onze organisatie in het komende jaar.”

Flavor Inn, opgericht in 1996, is een Maleisische smaakstoffenfabrikant die maatoplossingen biedt aan een brede klantenkring in de regio Zuidoost-Azië. Flavor Inn Corporation is gespecialiseerd in de ontwikkeling van zowel natuurlijke als kunstmatige smaakstoffen voor dranken, hartige snacks, brood- en gebak, zuivelproducten en suikergoed.

Nanchang Duomei Bio-Tech Co., Ltd (Duomei) is een smaakstoffenproducent uit Nanchang, de hoofdstad van de provincie Jiangxi in China. Het bedrijf, opgericht in 2008, verwierf als snel een reputatie binnen de Chinese smaakstoffenbranche dankzij innovatieve fabricagemethoden en toegewijde klantenservice.

Verdere aspecten van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

RECORDOMZET VOOR FISCAAL JAAR 2019

De Iberchem-groep maakte tevens de financiële resultaten voor het jaar eindigende op 31 december 2019 bekend. Ondanks de naweeën van de grondstoffencrisis die de F&F-branche trof in 2018, sluit de Spaanse groep het jaar af met prestaties die hoger lagen dan de aanvankelijke doelstellingen die waren vastgelegd in de jaarbegroting. Het bedrijf meldde een netto-omzet van EUR 74 miljoen, hetgeen neerkomt op een netto toename van 19%. De groep boekte het hele jaar door een sterke top-line groei en wist een positief zakelijk momentum vast te houden. Het bedrijf wist haar waarde in alle geografische segmenten en categorieën uit te bouwen en haar winstgevendheid het hele jaar door te verhogen. De groep heeft opnieuw laten zien hoe sterk de fundamentals van het bedrijf zijn. Het bedrijf vertegenwoordigt een unieke waarde voor klanten, leveranciers, werknemers en aandeelhouders.

De Iberchem-groep breidde haar programma voor kapitaaluitgaven dit jaar opnieuw uit. De groep voltooide de bouw van het nieuwe R&D-centrum bij het hoofdkantoor, waarmee de faciliteiten die exclusief worden ingezet voor reukmiddelentechnologieën met meer dan 3000 m2 werden uitgebreid. Daarnaast heeft de groep de productiefaciliteit van de smaakstoffenvestiging in Spanje volledig vernieuwd, waardoor het smaakstoffenaanbod van het bedrijf naar verwachting met bijna 40% kan worden uitgebreid.

Over de Iberchem-groep

De Iberchem-groep heeft haar hoofdkantoor in Murcia, Spanje en verkoopt producten in meer dan 120 landen. Het bedrijf heeft een uniek fast-to-customer bedrijfsmodel en kan bogen op 13 productiefaciliteiten verspreid over de hele wereld en een personeelsbestand van meer dan 800 werknemers. De groep werkt met twee verschillende divisies: Iberchem voor reukmiddelen en Scentium voor smaakstoffen. Sinds de oprichting in 1985 heeft de groep ononderbroken een solide tweecijferige groei doorgemaakt, waarmee het een van de snelstgroeiende bedrijven in de branche is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Guillaume Audy
Corporate Communication
gaudy@iberchem.es

Contacts

Media:
Guillaume Audy
Corporate Communication
gaudy@iberchem.es