A Tokióban található teamLab Planets, a múzeum, ahol a víz a kiállítási közeg, idén tavasszal egy kis időre cseresznyevirág-szirmokba öltözik. A kiállítás 2020. március 1-től tekinthető meg.

teamLab, Floating in the Falling Universe of Flowers, 2016-2018, Interactive Digital Installation, Endless, Sound: Hideaki Takahashi ©teamLab (Photo: Business Wire)

TOKIÓ--()--A teamLab alkotói közösség Tokióban, Toyoshuban található Planets TOKYO múzeumába látogatók szó szerint "megmerítkezhetnek" a nagy ívű művészeti alkotásokban, melyeket mezítláb, vízben sétálva lehet megtekinteni. A 2018 júliusában megnyílt teamLab Planets TOKYO múzeumba az első évben több mint 1,25 millió látogató érkezett 106 országból és régióból.

A teamLab Planets TOKYO múzeumban két művészeti alkotást változtatnak át a cseresznyevirág-szirmok korlátozott ideig (2020. március 1-je és április 30-a között).

A múzeum látogatói a közeli Toyosu Halpiac közelmúltbeli megnyitásának köszönhetően friss alapanyagokból készült ételek közül válogathatnak a nem messze lévő Edomae Jokamachi bevásárlóközpont éttermeiben, vásárolhatnak a számos üzletben és a japán kultúrát tükröző különleges ajándéktárgyakat is beszerezhetnek.

- Cseresznyevirág-szirmok változtatnak át két művészeti alkotást

A "Lebegés a szálló virágok világában" (Floating in the Falling Universe of Flowers) elnevezésű műalkotásnak helyt adó teremben folyamatosan újabb és újabb virágok nyílnak ki, amelyek percről percre változtatják színüket és formájukat, egy élettel teli univerzumot hozva létre a térben. A teremben hulló és lebegő cseresznyevirág-szirmokat azonban csak korlátozott ideig élvezhetik a látogatók.

Egy másik teremben, ahol "A koi pontyok és az emberek közös rajza a vízfelszínre - a végtelenség élménye" (Drawing on the Water Surface Created by the Dance of Koi and People - Infinity) elnevezésű műalkotás várja az érdeklődőket, a látogatók mezítláb, valódi vízben sétálva nézelődhetnek, miközben koi pontyok úszkálnak körülöttük és tükröződnek a végtelennek tűnő vízfelszínen. Amikor a koik véletlenül nekiütköznek egy látogatónak, cseresznyevirág-szirommá változnak át. A nyíló virágok mindig az adott évszakra jellemző virágok, így évszakról évszakra változnak.

További részletekért kérjük, látogasson el a teamLab Planets honlapjára: https://planets.teamlab.art/
A teamLab Planets videó a következő linkre kattintva tekinthető meg: https://youtu.be/cqiv_FV8iT4

- Merítkezzen meg Ön is ebben a csodálatos művészeti élményben

A teamLab Planets egy különleges múzeum, ahol a látogatók vízben sétálnak. 4 hatalmas kiállítóteremmel rendelkezik, amelyekben 7 műalkotás kapott helyet. A műalkotások a teamLab alkotói közösség egyedi koncepcióján alapulnak, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a múzeumba látogatók "teljes testükkel megmerítkezzenek" a művészetben.

A megmerítkezést lehetővé tévő hatalmas kiállítótérben egy sor installáció várja a látogatókat, amelyek révén teljes testükkel részeseivé válhatnak a művészeti alkotásoknak, és ezáltal elmosódnak a határok az alkotást megtekintő ember és a művészeti alkotások, illetve a többi látogató között. A világ egyetlen végtelen térré válik, ahol egy új, határok nélküli kapcsolatot létesíthetnek a látogatók az univerzum és önmaguk között.

A látogatók a termeket mezítláb járják végig, és a tágas terekben a többi látogatóval interakcióba lépve szerves részévé válnak a művészeti alkotásoknak.

- Cseresznyevirágok által átváltoztatott műalkotások

Lebegés a szálló virágok világában (Floating in the Falling Universe of Flowers)
teamLab, 2016-2018, Interaktív digitális installáció, Endless, Hang: Hideaki Takahashi

Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/fitfuof/
Videó: https://youtu.be/FzJ5svgIueQ

Az évszakok változásának megfelelően változó virágok; az élet birtokba veszi az univerzumot.

Önnek csak le kell feküdnie vagy mozdulatlanul ülnie a kiállítótérben, és hamarosan érezni fogja, ahogy a teste lebegni kezd és eggyé válik a műalkotásokkal.

A műalkotásokat valós időben hozza létre egy számítógép, azok nem előre rögzítettek és nem végtelenített felvételről kerülnek lejátszásra. A múzeumlátogatók és az installáció közti interakció nyomán a műalkotás folyamatosan változik.

A magocskákból növények sarjadnak, bimbók növekednek és kivirágzanak, majd idővel a virágok lehullatják szirmaikat, elhervadnak és meghalnak. A születés és halál körforgása örökös és végtelen.

A világot, amelyet ebben a pillanatban látunk, soha nem láthatjuk ismét ugyanilyennek.

A koi pontyok és az emberek közös rajza a vízfelszínre - a végtelenség élménye (Drawing on the Water Surface Created by the Dance of Koi and People - Infinity)
teamLab, 2016-2018, Interaktív digitális installáció, Endless, Hang: Hideaki Takahashi

Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/koi_and_people/
Videó: https://youtu.be/SsRNptTOniw

A végtelennek tűnő víztükrön koi pontyok táncolnak. Az emberek pedig beléphetnek közéjük a vízbe.

A koi pontyok mozgását a vízben lévő emberek és a többi koi mozgása is befolyásolja. Amikor egy hal nekiütközik egy embernek, virággá változik. A halakból lett virágok mindig az adott évszakra jellemző virágok.

A koi pontyok útját a vízben lévő emberek jelenléte befolyásolja, és ahogy úszkálnak, fényes nyomot hagynak maguk után a vízfelszínen.

A műalkotásokat valós időben hozza létre egy számítógép, azok nem előre rögzítettek és nem végtelenített felvételről kerülnek lejátszásra. A múzeumlátogatók és az installáció közti interakció nyomán a műalkotás folyamatosan változik. A már egyszer létrejött látvány nem hozható létre újra, és soha nem ismétlődik meg.

- Információk a múzeumlátogatással kapcsolatban

teamLab Planets TOKYO
Cím: teamLab Planets TOKYO, Toyosu 6-1-16, Koto-ku, Tokyo
Nyitvatartás : Hétfő - csütörtök: 10:00 - 19:00
Péntek: 10:00 - 21:00
Szombat és ünnepnapok előtti nap: 9:00 - 21:00
Vasárnap és ünnepnapok: 9:00 - 19:00
* Utolsó belépési idő: 30 perccel zárás előtt.
* Különleges időpontok: Péntek, március 20. - szombat, április 4.: 9:00 - 21:00
* Különleges időpontok: Vasárnap, április 5.: 9:00 - 19:00
Zárva:
Csütörtök, 2020. február 13.
Csütörtök, 2020. március 12.
Hétfő, 2020. április 6.
Kedd, 2020. április 14.
Szerda, 2020. április 15.
Belépődíjak:
Felnőtt (18 éves és idősebb): 3200 japán jen
Egyetemi hallgatók / Különleges intézmények hallgatói: 2500 japán jen
Általános iskolás tanulók / Középiskolás tanulók: 2000 japán jen
Gyermekek (4 és 12 év között): 800 japán jen
Idősek (65 éves és idősebb): 2400 japán jen
Kedvezményes jegy fogyatékkal élők számára: 1600 japán jen

teamLab Planets honlap: https://planets.teamlab.art/
teamLab Planets TOKYO jegypénztár: https://teamlabplanets.dmm.com
* A jegyárak és a nyitvatartás változhat. Kérjük, mielőtt a múzeumba látogat, tájékozódjon a múzeum hivatalos honlapján.

- Közösségi oldalak:

Instagram: https://www.instagram.com/teamlab.planets/
Facebook: https://www.facebook.com/TL.Planets/
Twitter: https://twitter.com/teamLabPlanets
#teamLabPlanets

- A PLANETS Co., Ltd. és a teamLab által közösen kezelt "Minden a kezedben" (Everything is in your hand) elnevezésű étterem

"Minden a kezedben" (Everything is in your hand)
- Nyitvatartás -
Hétfő - csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 10:00 - 20:00
Szombat és ünnepnapok előtti nap: 10:00 - 20:00
Vasárnap és ünnepnapok: 10:00 - 18:00
- Zárva -
Egyezik a teamLab Planets kiállítás zárvatartásával
* Szélsőséges időjárás esetén előfordulhat, hogy a létesítmény zárva tart.
További információk: https://planets.teamlab.art/tokyo/foodstand

PLANETS Co., Ltd.
A teamLab Planets TOKYO múzeum és a múzeumban üzemelő éttermek létesítménykezelő vállalata.
Cím: Tokyo Nihonbashi Tower 26F, 2-7-1 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokyo
Képviselő: Takumi Nomoto

Amit a teamLabről tudni kell…
A teamLab (alapítás éve: 2001) egy különféle művészeti és tudományágakat képviselő szakemberekből (művészek, programozók, mérnökök, számítógépes animációval foglalkozó szakemberek, matematikusok és építészek) álló, nemzetközi alkotói közösség, melynek alkotásai sajátságos világgá olvasztják össze a művészeteket, a tudományt, a technológiát és a természeti környezetet.

A teamLab célja az egyén és a világ közti kapcsolatok és újfajta percepciók feltérképezése a művészet eszközeivel. Ahhoz, hogy az emberek megértsék az őket körülvevő világot, felbontják azt különálló egységekre, amelyeket határok választanak el egymástól. A teamLab szeretné átlépni ezeket a határokat, amelyek korlátok közé szorítják a világról alkotott képünket, az egyén és a világ közti kapcsolatokat, és az idő képviselte folytonosságot. Az életben minden egy végtelen, törékeny és egyben csodálatos, határtalan áramlat részeként létezik.

A teamLab számos kiállítást mutatott be a világ minden részén, ideértve többek közt New Yorkot, Londont, Párizst, Szingapúrt, a Szilikon-völgyet, Pekinget, Tajpejt és Melbourne-t. Az első állandó teamLab Borderless múzeum Odaibában, Tokióban nyílt meg 2018 júniusában, a következő múzeum, a teamLab Borderless Shanghai Sanghajban, a Huangpu kerületben nyitotta meg kapuit 2019. november 5-én. A teamLab Planets elnevezésű, nagy léptékű, a művészetben fizikális megmerítkezést kínáló kiállítás Toyosuban, Tokióban 2020 őszéig tekinthető meg. A legújabb állandó múzeum, a teamLab SuperNature Makaóban nyílik meg 2020 márciusában.

A teamLab alkotásai szerepelnek a Sydney-ben taláható Art Gallery of New South Wales állandó gyűjteményében; az Adelaide-ban található Art Gallery of South Australia állandó gyűjteményében; a San Franciscói Asian Art Museum állandó gyűjteményében; a New York-i Asia Society Museum állandó gyűjteményében; az isztambuli Borusan Contemporary Art Collection állandó gyűjteményében; a Melbourne-ben található National Gallery of Victoria állandó gyűjteményében; valamint a Helsinkiben található Amos Rex állandó gyűjteményében.

A teamLab képviselője a Pace Gallery.

teamLab: https://www.teamlab.art/
Instagram: https://instagram.com/teamlab/
facebook: https://www.facebook.com/teamLab.inc
twitter: https://twitter.com/teamLab_net
YouTube: https://www.youtube.com/c/teamLabART

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Wang Li-Keng
Public Relations, PLANETS Co., Ltd.
E-mail: pr-info@planets.art
További sajtóanyagok: https://goo.gl/forms/fqn8DmGV8WWIntP53

Contacts

Wang Li-Keng
Public Relations, PLANETS Co., Ltd.
E-mail: pr-info@planets.art
További sajtóanyagok: https://goo.gl/forms/fqn8DmGV8WWIntP53