Cepton breidt uit met 50 miljoen dollar aan investeringen van Koito

SAN JOSE, Californië--()--Cepton Technologies, Inc., een toonaangevende leverancier van state-of-the-art, intelligente, op lidar gebaseerde oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het meer dan $ 50 miljoen heeft opgehaald in Series C-financiering. Dit brengt de totale financiering van Cepton op bijna $ 100 miljoen, wat een sterke basis vormt om zijn R & D-inspanningen aanzienlijk op te voeren, zijn voetafdruk op de automarkt uit te breiden en grote klanten wereldwijd te ondersteunen.

De laatste financieringsronde werd geleid door Koito Manufacturing Co., Ltd. (TYO: 7276), de automotive Tier 1 en toonaangevende leverancier van verlichtingssystemen voor auto’s, met een investering van $ 50 miljoen. Bestaande investeerders in Cepton namen ook deel aan deze ronde. Als onderdeel van de transactie verkrijgt Koito niet-exclusieve rechten om het lidar-sensorontwerp van Cepton te produceren en te verkopen voor een automobieltoepassing, met behulp van belangrijke componenten geleverd door Cepton.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Faithy Li
media@cepton.com

Contacts

Faithy Li
media@cepton.com