King Street Real Estate, Westdale Properties en Cedar Capital Partners nemen het Shelborne South Beach Hotel in Miami Beach over voor USD 120 miljoen

NEW YORK en TORONTO en LONDEN--()--Een joint venture van King Street Real Estate GP, L.L.C (“King Street Real Estate”), Westdale Properties (“Westdale”) en Cedar Capital Partners (“Cedar Capital”) heeft vandaag de overname bekendgemaakt van het Shelborne South Beach Hotel in Miami Beach, Florida voor een bedrag van USD 120 miljoen.

Het monumentale hotel met 275 kamers is gelegen in het hart van het beroemde art-decodistrict van Miami Beach. Het Shelborne Hotel, geopend in 1941, is oorspronkelijk ontworpen door Igor Polevitzky en later aangepast en uitgebreid door Morris Lapidus, de architect die verantwoordelijk is voor enkele van de meest luisterrijke hotels in Miami.

David Walch, partner van King Street Capital Management (“King Street”), merkt op: “Shelborne South Beach is een uniek monument, gelegen in een voornaam en gedistingeerd district van Miami Beach. We zijn heel enthousiast over de afronding van deze overname en verheugen ons op de samenwerking met onze vertrouwde partner Cedar Capital en onze nieuwe partner Westdale om de voortzetting van het succes van dit vermaarde hotel te waarborgen.”

“We zijn erg trots op deze overname, samen met onze partners King Street Real Estate en Cedar Capital, en we blijven ons inzetten om samen te werken aan een nieuwe toekomst voor dit hotel, met respect voor het luisterrijke verleden van het hotel,” aldus Mitchell Cohen, COO van Westdale Properties. “Het komt niet vaak voor dat de gelegenheid zich voordoet om een hotel over te nemen met zoveel potentie, en dan ook nog op een ongelofelijke locatie, pal aan het strand.”

“Het Shelborne South Beach Hotel is een historische blikvanger in Miami Beach,” aldus Ben Leahy, partner bij Cedar Capital Partners. “Als nieuwe eigenaars verheugen we ons erop de voorname reputatie van het hotel als een van de beste locaties om te logeren in Miami Beach hoog te houden.”

Over King Street

King Street Real Estate, de vastgoedbeleggingstak van King Street Capital Management, beheert diverse opportunistische vastgoedfondsen en belegt in equity en schulden in verstoorde markten en complexe omstandigheden. Over de afgelopen 10 jaar heeft King Street circa USD 2,5 miljard belegd in een bijna 50 directe vastgoedtransacties, verspreid over een brede verscheidenheid van subsectoren, hoofdzakelijk in de Verenigde Staten en Europa.

King Street is een internationaal bedrijf voor beleggingsbeheer, opgericht in 1995, met meer dan USD 18 miljard aan activa onder beheer in closed-end vastgoed, mondiale en Europese hedgefondsstrategieën en CLO's. King Street beschikt over kantoren in New York, Londen, Singapore, Tokio en Charlottesville, VA en richt zich met name op complexe, onder druk staande, noodlijdende, uit de gratie geraakte en bijzondere omstandigheden en hanteert een fundamentele, onderzoeksintensieve benadering met nadruk op absoluut rendement en indekking tegen waardeverlies.

Over Westdale Properties

Het in Toronto gevestigde Westdale is al meer dan 65 jaar actief als eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van vastgoed verspreid over Canada en de Verenigde Staten. Westdale zet zich in voor het scheppen van een positieve beleving voor de tienduizenden Noord-Amerikanen die hun thuis hebben gevonden in een van onze gebouwen. Dezelfde inzet verrichten we voor al diegenen die werken en winkelen in onze gebouwen, of genieten van een verblijf in onze hotels of een diner in onze groeiende collectie van restaurants.

Onze kernactiviteiten bestaan uit meer dan 50.000 woningen verspreid over 3 Canadese provincies and 11 Amerikaanse staten. Westdale breidt haar portfolio voortdurend uit en omvat inmiddels meer dan 370.000 vierkante meter aan winkel-, kantoor- en industrieel vastgoed in Noord-Amerika. Westdale is tevens actief betrokken bij grote stedelijke ontwikkelingen voor gemengd gebruik in verschillende delen van Noord-Amerika, waaronder projecten in Toronto, Dallas, Atlanta, Halifax en Calgary. Zie voor meer informatie www.westdaleproperties.com en www.westdale.com.

Over Cedar Capital Partners

Cedar Capital richt zich exclusief op beleggingen in de hotelsector. Het bedrijf, opgericht in 2004, investeert in lifestyle, full-service en luxe hotels. Sinds de oprichting hebben de principals van het bedrijf hotels overgenomen met een waarde van bijna USD 4 miljard en een consistente reputatie opgebouwd van sterke prestaties en waardecreatie. Het bedrijf beschikt over kantoren in New York, Los Angeles en Londen. Meer informatie: www.cedarcp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Voor King Street
Shawn Pattison / Will Braun
Abernathy MacGregor
+1-212-371-5999
shp@abmac.com / whb@abmac.com

Voor Westdale
Mitchell Cohen
+1-416-565-7902
mitchellc@westdaleproperties.com
www.westdaleproperties.com
www.westdale.com

Voor Cedar Capital
Ben Leahy
+1-415-706-0586
ben@cedarcp.com
www.cedarcp.com

Contacts

Media:
Voor King Street
Shawn Pattison / Will Braun
Abernathy MacGregor
+1-212-371-5999
shp@abmac.com / whb@abmac.com

Voor Westdale
Mitchell Cohen
+1-416-565-7902
mitchellc@westdaleproperties.com
www.westdaleproperties.com
www.westdale.com

Voor Cedar Capital
Ben Leahy
+1-415-706-0586
ben@cedarcp.com
www.cedarcp.com