ECT trotseert markttrends en maakt van 2019 een jaar van herkenningstekens

In het huidige telecomklimaat, waar communicatiedienstverleners (CSP’s) naar verluidt investeringen in diensten met toegevoegde waarde (VAS) vermijden, zijn leveranciers die specifiek op dit gebied zijn gespecialiseerd vrijwel verdwenen. In 2019 was ECT echter getuige van een toename van de vraag, met een recordorderopname en een extreem hoge groei.

MÜNCHEN--()--ECT (European Computer Telecoms AG), Europa’s toonaangevende bedrijf voor communicatiesoftware voor de realisatie van diensten met toegevoegde waarde, kondigt aan dat het bedrijf opnieuw recordgroei heeft gerealiseerd in 2019. Het bedrijf heeft een jaarlijkse orderintake van meer dan 23 ervaren miljoen EUR. Hoewel het gecontroleerde, geconsolideerde jaarverslag van het bedrijf nog niet is voltooid, is het al duidelijk dat ECT in 2019 de omzetgroei van 20% in het voorgaande jaar overschreed, terwijl de winstgroei met meer dan 30% groeide. Bovendien heeft ECT vanwege de hoge orderportefeuille aan het einde van 2019 en onderhoudscontracten voor 2020 al meer dan 12 miljoen EUR in de boeken voor dit jaar en verwacht het een aanhoudende recordgroei.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Angel Sanchez
communications@ect-telecoms.de

Contacts

Angel Sanchez
communications@ect-telecoms.de