Fluence utökar sitt fotavtryck i Europa, Mellanöstern och Afrika med samarbeten i Papenburg, Tyskland

Växthus i Papenburg får större skördar av högre kvalitet med LED-belysning från Fluence

Friedrich Schulz’s 5.5 hectare farm—which grows herbs year-round in addition to lettuce, peppers and chives—utilizing VYPR 2p fixtures. (Photo: Business Wire)

ROTTERDAM, Nederländerna--()--Fluence från OSRAM (Fluence), en världsledande leverantör av energieffektiv LED-belysning för kommersiellt lantbruk och kommersiell cannabisproduktion, meddelar idag att de expanderar sin närvaro i Emslandregionen i Tyskland genom samarbeten med odlare och andra hortikulturspecialister i Papenburg.

Med tanke på Papenburgs flera årtionde långa historia av att ha lockat till sig odlingsexperter är Fluences innovativa belysningslösningar för odling ett naturligt tillskott för regionens växthusodlare.

Skapar samarbeten med ledande leverantörer av odlingslösningar i Papenburg

Elektro Evers, en firma som specialiserar sig på teknologi för växthus, är exklusiv leverantör av Fluences system i Papenburgregionen. Elektro Evers hjälper kunder att installera, integrera och underhålla Fluences belysningssystem för odling. Företagets vd, Norbert Bröring, säger att samarbetet med Fluence passar regionen väl.

”Vi är glada över samarbetet med Fluence och över teamets belysningsexpertis som kommer att gynna Papenburgs odlare,” säger Bröring. ”Eftersom Fluence är en förlängning av det innovativa tyska belysningsföretaget OSRAM visste vi att vi hade hittat rätt partner. Tillsammans kommer våra avancerade lösningar att hjälpa kunderna att odla plantor under optimala förhållanden och samtidigt hålla nere strömförbrukningen.”

Papenburgs Gartenbauzentrale – ett 100 hektar stort matkooperativ som består av 49 familjeägda gårdar – rekommenderar Fluences LED-lösningar för att hjälpa medlemmarna att producera örter och grönsaker av högsta kvalitet under hela året. Strömbesparingarna från användningen av LED-teknik gör också att Gartenbauzentrale kan ansöka om EU-bidrag för att minska resursförbrukningen.

”Våra medlemmar vill ha den mest innovativa och pålitliga tekniken på sina gårdar”, säger Marco Lüpken, tillsynschef på Gartenbauzentrale. ”I vår bransch är det är helt avgörande med hög och konsekvent produktkvalitet och förutsägbara skördar året runt. Fluences exakta, högintensiva belysningslösningar gör att våra odlare kan nå och överträffa sina tillväxtmål med grödor som smakar ännu bättre.”

Investerar i avancerad teknologi: Växthusodlare kapitaliserar på LED

Friedrich Schulz 5,5 hektar stora gård – där han odlar örter om men också sallat, paprika och gräslök – använder över 190 VYPR 2p-fixturer med PhysioSpec Greenhouse-spektrum över 3 000 kvadratmeter sallatsgrödor.

”Genom att gå över från högtrycksnatriumlampor till Fluences LED-lampor har vi ökat ljusstyrkan till det dubbla, vilket ger snabbare, effektivare växtcykler,” säger Schulz. ”Den röda sallaten som växer under Fluences teknologi utvecklar en bättre färg redan under den första veckan. Fluences belysning ger större skördar av högre kvalitet och minskar också strömförbrukningen.”

Reiner Borrmann, som använder VYPR 2p-lampor, fick basilikaskördar med bättre, intensivare smak efter att ha ersatt fixturerna med högtrycksnatriumlampor i sitt växthus. Borrmanns gård har fyra hektar växthusutrymme.

”Energieffektiviteten gör att vi kan odla kompaktare grödor på kortare tid och lamporna hjälper oss att hålla koll på växternas naturliga färg,” säger Borrmann.

Timo Bongartz, Fluences chef för Europa, Afrika och Mellanöstern, säger att det har blivit avgörande för odlares ekonomi att implementera de nya LED-systemen.

”Vi är glada över att ha blivit en del av ekosystemet i Papenburgs odlingar och av att ha gjort dem mer framgångsrika i en extremt konkurrensutsatt miljö,” säger Bongartz. ”Våra belysningssystem för kommersiella odlingar ger större skördar av högre kvalitet på mindre tid samtidigt som de leder till stora energibesparingar. Vi är glada över att kunna vårda de här samarbetena genom en fortsatt närvaro i regionen.”

Mer information om Fluence och deras lösningar för kommersiellt jordbruk finns på www.fluence.science.

Om Fluence by OSRAM

Fluence Bioengineering, Inc., ett helägt dotterbolag till OSRAM, som skapar kraftfulla och energieffektiva LED-belysningslösningar både för kommersiell odling och forskning. Fluence är den ledande LED-belysningsleverantören på den globala cannabismarknaden. De är engagerade i projekt för att möjliggöra effektivare yrkesmässig odling av produkter tillsammans med världens bästa växthusodlare och leverantörer av vertikala odlingssystem. Fluence huvudkontor ligger i Austin, Texas, USA, med EMEA-kontor i Rotterdam, Nederländerna. Mer information om Fluence finns på https://fluence.science.

Contacts

Emma Chase, Media Relations, Fluence by OSRAM, Austin Texas
Telefonnummer: +1 (512) 551-9253
E-post: emma@redfancommunications.com

Contacts

Emma Chase, Media Relations, Fluence by OSRAM, Austin Texas
Telefonnummer: +1 (512) 551-9253
E-post: emma@redfancommunications.com