Bermuda bevestigd als wereldleider in de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en proliferatie

HAMILTON, Bermuda--()--Bermuda’s regelgeving is beoordeeld door de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) en de wereldwijde intergouvernementele Financial Action Task Force (FATF) en bevestigd dat het enkele van de hoogste internationale normen heeft als het gaat om de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en proliferatie.

Het wederzijdse evaluatierapport (MER) van de systemen en het kader van Bermuda, dat vandaag is gepubliceerd door de CFATF, benadrukt het uitstekende werk dat is gedaan om te voldoen aan de FATF 40-aanbevelingen, gebruikt door 180 regeringen om de integriteit van het internationale financiële systeem te beschermen. Van de meer dan 75 MER’s die tot nu toe zijn gepubliceerd, staat Bermuda op de eerste plaats ten opzichte van de technische nalevingsvereisten, met 39 van de 40 aanbevelingen beoordeeld als conform of grotendeels conform, staat deze in de top zes voor algemeen effectiviteitsniveau en een van de slechts twee rechtsgebieden met een hoge effectiviteit met betrekking tot de risicobeoordeling en binnenlandse coördinatiemechanismen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nicola Stevens
Director of Communications & PR
nstevens@bda@bm
+1 441 292 7774

Contacts

Nicola Stevens
Director of Communications & PR
nstevens@bda@bm
+1 441 292 7774