Emendo Biotherapeutics haalt $ 61 miljoen op om volgende generatie therapie├źn voor genoombewerking te bevorderen

  • Uitbreiding van strategische partnerschappen met AnGes en Takeda
  • Versnelling van nieuw OMNI-genbewerkingsplatform in een brede therapeutische productpijplijn

NEW YORK--()--Emendo Biotherapeutics, een leider in genbewerking van de volgende generatie met behulp van synthetische biologie om onbehandelbare ziekten aan te pakken, heeft vandaag een Serie B-investering aangekondigd van in totaal $ 61 miljoen onder leiding van AnGes, Inc., een in Japan gevestigd biofarmaceutisch bedrijf, dat zo zijn strategische interesse in samenwerking met Emendo met betrekking tot de ontwikkeling van specifieke indicaties weerspiegelt.

"Deze financiering biedt een sterke basis van waaruit we ons eigen OMNI-genbewerkingsplatform kunnen versnellen naar een brede klinische pijplijn voor het aanpakken van verwoestende onbehandelbare ziekten," aldus Dr. David Baram, President en CEO, Emendo Biotherapeutics. "We zijn dankbaar voor de krachtige steun van zoveel hoogwaardige investeerders en strategische partners, waaronder AnGes, OrbiMed Advisors, OrbiMed Israel Partners en Takeda Ventures die onze visie delen om deze krachtige wetenschap te vertalen in transformatieve geneesmiddelen."

Emendo Biotherapeutics is een pionier op het gebied van OMNI, een allel-specifiek genbewerkingsplatform van de volgende generatie dat gebruik maakt van synthetische biologie om uit te breiden wat mogelijk is in genoombewerking. In 2019 verleende Emendo Takeda een optie om het OMNI nuclease-genbewerkingsprogramma te gebruiken voor twee onderzoeks- en ontwikkelingsdoelen. Emendo ontving een niet openbaar gemaakte investering van Takeda Ventures die werd omgezet in de Serie B.

De OMNI-technologie van Emendo maakt precisie-genbewerking mogelijk met behoud van een hoge effici├źntie. Het biedt een unieke aanpak van dominante indicaties zoals ernstige congenitale neutropenie (SCN), veroorzaakt door mutaties in het neutrofiele elastase-gen ELANE. Dominante indicaties vertegenwoordigen de overgrote meerderheid van genetische ziekten die tot nu toe onbehandelbaar waren.

Over AnGes

AnGes is een biofarmaceutisch bedrijf uit Tokio en Osaka, Japan, dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van geneesmiddelen op basis van genen, waaronder gentherapie en oligonucleotide moleculen. Het belangrijkste product van AnGes, HGF-plasmide, dat in 2019 voorwaardelijke goedkeuring kreeg in Japan, is een DNA-plasmide dat het menselijke hepatocytgroeifactor (HGF)-gen codeert, een angiogene (nieuwe bloedvatgroei) factor voor kritische ledematenischemie (CLI). Het bedrijf ontwikkelt ook NF-kB Decoy-oligonucleotide voor de behandeling van ontstekingsziekten. Ga voor meer informatie naar www.anges.co.jp.

Over Emendo

Emendo Biotherapeutics transformeert het landschap van op genoombewerking gebaseerde geneeskunde door het gebruik van nieuwe CRISPR-nucleasen, geavanceerde ultramoderne eiwittechnologieplatforms, een diverse pijplijn van klinische programma's en een uitgebreid portfolio van intellectuele eigendom. Ga voor meer informatie naar www.emendobio.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julie Amar
info@emendobio.com

Contacts

Julie Amar
info@emendobio.com