Arthur D. Little rapport schetst uitdagingen en kansen voor on-demand mobility

Belicht de behoefte aan transformatie van alle spelers om marktkansen te maximaliseren

Rethinking on-demand mobility (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--Arthur D. Little (ADL) publiceerde vandaag een belangrijk nieuw rapport over de toekomst van on-demand mobility. Met betrekking tot taxi-platforms zoals Uber, Lyft en FreeNow, traditionele taxiproviders, openbaar vervoersbedrijven en toezichthouders, het Rethinking on-demand mobility rapport van ADL’s Future of Mobility Lab analyseert de kansen en bedreigingen voor alle spelers.

Mogelijk gemaakt door alomtegenwoordige connectiviteit, steeds krachtigere smartphones en cloud-gehoste applicaties, hebben particuliere “on-demand” taxi-platforms de hele mobiliteitsindustrie verstoord. Ondanks hun groei, zijn de meeste platforms nog steeds verliesgevend, waardoor ze hun bedrijfsmodellen moeten door ontwikkelen om winstgevend te worden.

Aan de hand van wereldwijde gegevens en de mobiliteitservaring van ADL, behandelt het rapport het huidige marktlandschap, bedrijfsmodellen en spelers, samen met de uitdagingen en kansen voor taxi-platforms, conventionele taxibedrijven en exploitanten van openbaar vervoer. Het schetst ook de cruciale rol van het stadsbestuur om on-demand mobility te “framen” en “in te schakelen” voor de voordelen van het mobiliteitssysteem als geheel.

Het rapport wordt geconcludeerd met begeleiding voor alle spelers:

  • Regelgevers moeten een “test en leer” aanpak hanteren die een gelijk speelveld voor iedereen ondersteunt, zowel voor consumenten als steden.
  • Taxi-platforms moeten mogelijkheden onderzoeken om hun positionering te verbeteren en te evolueren naar winstgevende bedrijfsmodellen
  • Traditionele mobiliteitsaanbieders, met name conventionele taxibedrijven, moeten zichzelf opnieuw uitvinden om te differentiëren en relevant te blijven.
  • Openbaar vervoer bedrijven moeten onderzoeken in hoeverre on-demand mobility het openbaar vervoer positief kan aanvullen of zelfs vervangen.

François-Joseph Van Audenhove, Partner en Global Head van het Future of Mobility Lab at Arthur D. Little, legt uit: “In een korte periode is on-demand mobility getransformeerd, waardoor de markt is verplaatst van conventionele taxi's en particuliere huurvoertuigen naar de taxi-platforms die nu beschikbaar zijn in steden over de hele wereld. Ondanks zijn vooruitgang moet on-demand mobility echter zijn volledige potentieel nog bereiken om de algehele prestaties van stedelijke mobiliteitssystemen te verbeteren. Op verschillende niveaus staan ​​alle spelers voor uitdagingen en moeten ze zichzelf opnieuw uitvinden als ze de belangrijkste voordelen van verbeterde relevantie, kwaliteit en prestaties willen leveren, wat leidt tot een verbeterde consumentenervaring en duurzame bedrijfsmodellen voor iedereen. "

Om het volledige rapport te downloaden, ga naar: www.ADL.com/RethinkingOnDemandMobility

Contacts

Catalyst Comms
Cate Bonthuys
+44 7746 546773
cate@catalystcomms.co.uk

Contacts

Catalyst Comms
Cate Bonthuys
+44 7746 546773
cate@catalystcomms.co.uk