JPND lanceert een nieuwe oproep voor multinationaal onderzoek naar nieuwe beeldvormingsmethoden en hersenstimulatiemethoden en technologieën met betrekking tot neurodegeneratieve ziekten

 

PARIJS--()--Het gezamenlijke EU-programma - Neurodegenerative Disease Research (JPND) heeft een transnationale oproep van 18 miljoen euro aangekondigd voor multinationaal onderzoek naar nieuwe beeldvormings- en hersenstimulatiemethoden en technologieën voor neurodegeneratieve ziekten.

Met neurodegeneratieve ziekten in de lift en sterk gekoppeld aan de leeftijd, worden naar schatting vandaag wereldwijd 47 miljoen mensen aan Alzheimer en aanverwante aandoeningen geleden. Dit cijfer zal naar verwachting om de 20 jaar verdubbelen naarmate de bevolking ouder wordt. JPND is opgericht om onderzoekinspanningen in verschillende landen en disciplines beter te coördineren om sneller oorzaken te vinden, behandelingen te vinden en betere manieren te vinden om voor mensen met neurodegeneratieve ziekten te zorgen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.