W niezwykle udanym roku 2019 Mary Kay Inc. zdobywa ponad 20 prestiżowych nagród w dziedzinie biznesu, społecznej odpowiedzialności biznesu i przywództwa

DALLAS--()--W 2019 r. Mary Kay Inc. kontynuowała swoje długoletnie zaangażowanie w ubogacanie życia kobiet na całym świecie, tworząc produkty, którym nie można się oprzeć i działając na rzecz bardziej zrównoważonych społeczności. W uznaniu tegorocznych osiągnięć Mary Kay, marka zdobyła ponad 20 prestiżowych nagród w kategoriach biznesu, społecznej odpowiedzialności biznesu i przywództwa z różnych cieszących się uznaniem źródeł.

Rozmaite nagrody, począwszy od odznaczenia Forbesa dla najlepszych pracodawców średniej wielkości w 2019 r. po najlepszy film na festiwalu filmowym poświęconym społecznej odpowiedzialności biznesu Boston College Center, podkreślają niezmienne wartości firmy Mary Kay w biznesie i zaangażowanie w dochowanie wierności zasadom zdefiniowanym przez legendarną założycielkę marki Mary Kay Ash.

Wśród nagród przyznanych w 2019 r. znalazły się:

Doskonałość w biznesie:

• Najlepsi pracodawcy na rzecz różnorodności, 2019 – Forbes,
  • Najlepszy pracodawca średniej wielkości, 2019 – Forbes,
  • Złote wyróżnienie w kategorii „Edukacja” – OMNI Awards Wiosna 2019,
  • 50 najlepszych firm amerykańskich w sektorze gospodarstw domowych i produktów do użytku osobistego – HAPPI Magazine,
  • Nagroda w kategorii upodmiotowienia (Empowerment Award) DSA 2019 – Direct Selling Association,
  • Najbardziej renomowani pracodawcy na świecie w 2019 r. w raporcie 2019 Global Workplace 100 – Reputation Institute,
  • Nagroda w dziedzinie zarządzania zgodnością Compliance Award 2019 – EXPANSION,
  • Czołowa marka, 2019 – VIP Magazine,
  • Nagroda w kategorii przedsiębiorczości kobiet – Woman Who Matters Forum,
  • Najlepszy magazyn dla klientów, Mary Kay Russia Applause® – Media Leader,
  • Najlepsze media dla klientów: media internetowe, aplikacja Mary Kay Russia MirrorMe – Corporate Media Awards.

Doskonałość w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu:

• Wybór fanów, materiał wideo: zaangażowanie Mary Kay w walkę z przemocą domową – festiwal filmowy poświęcony społecznej odpowiedzialności biznesu Boston College Center,
  • Najlepszy film – kategoria małych firm, materiał wideo: zaangażowanie Mary Kay w walkę z przemocą domową – festiwal filmowy poświęcony społecznej odpowiedzialności biznesu Boston College Center,
  • Srebrny certyfikat LEED (przywództwo w dziedzinie oszczędnego i ekologicznego projektowania) za 2019 r. – Centrum Produkcyjne i Badawczo-Rozwojowe im. Richarda R. Rogersa należące do Mary Kay Inc.,
  • Nagroda dna najlepszej marki CSR i najlepszej strategii CSR Mary Kay China – CSR China Education Awards .

Doskonałość w przywództwie:

• 10 CEO o najlepszej reputacji na świecie, David Hall, dyrektor generalny (CEO) Mary Kay, badanie RepTrak 2019 – Reputation Institute,
  • Najpotężniejsze kobiety w amerykańskim biznesie 2019, Sheryl Adkins-Green, dyrektor ds. marketingu – BLACK ENTERPRISE Magazine,
  • Najpotężniejsze kobiety w amerykańskim biznesie 2019, Julia Simon, dyrektor ds. prawnych i sekretarz spółki – BLACK ENTERPRISE Magazine,
  • 500 najbardziej wpływowych kobiet w Hiszpanii, Gema Aznar, dyrektor główna hiszpańskiego oddziału Mary Kay – Yo Dona Magazine,
  • Najpotężniejsze przywódczynie w biznesie, Claudia Maria Cardona, dyrektor ds. marketingu kolumbijskiego oddziału Mary Kay – ALO Magazine,
  • Manager(ka) roku, Alla Sokolova, dyrektor główna rosyjskiego oddziału Mary Kay – Russian Business Guide,
  • 250 najlepszych managerów i managerek, Alla Sokolova, dyrektor główna rosyjskiego oddziału Mary Kay – The Association Managers of Russia and Kommersant Publishing House.

Mary Kay

Mary Kay Ash, jedna z pierwszych kobiet, której udało się rozbić tzw. szklany sufit, ponad 56 lat temu założyła firmę kosmetyczną, aby zrealizować trzy cele: stworzyć atrakcyjną ofertę dla kobiet, tworzyć olśniewające produkty oraz uczynić świat lepszym. Z tego marzenia powstała firma warta miliardy dolarów, współpracująca z milionami niezależnych konsultantek i konsultantów w prawie 40 krajach. Firma Mary Kay prowadzi badania naukowe, które pozwalają na tworzenie nowoczesnych kosmetyków do pielęgnacji skóry, kosmetyków kolorowych, zapachów i suplementów diety. Spółka Mary Kay z zaangażowaniem działa na rzecz umocnienia pozycji kobiet i ich rodzin poprzez współpracę z organizacjami z całego świata, skupiając się na badaniach nad nowotworami, pomocy ofiarom przemocy domowej, upiększaniu naszego otoczenia i zachęcaniu dzieci do realizacji swoich marzeń. Wizja Mary Kay Ash jest nadal żywa dzięki niezwykłym produktom firmy. Więcej informacji znajduje się na stronie MaryKay.com.

Mary Kay Inc. Dział Komunikacji Korporacyjnej
marykay.com/newsroom