A Mary Kay Inc. részvétele a Society of Cosmetic Chemists 73. ülésén az utolsó azok között a tevékenységek között, melyeknek köszönhetően a vállalat idén kiemelkedő eredményeket ért el a tudományos eredmények megosztása és terjesztése terén

DALLAS--()--2019-ben a Mary Kay Inc. a dermatológiai kutatások iránti évtizedekre visszanyúló elkötelezettsége jegyében számos úttörőnek számító tudományos vizsgálat eredményeit tette közzé, és igyekezett elősegíteni az akadémikusok és a kozmetikai ipar vezető szakértői közt a különféle tudományos szimpóziumok keretében szerte a világon folyó párbeszédet. A Mary Kay e tevékenysége részeként legutóbb a Society of Cosmetic Chemists (Vegyész-kozmetológusok Társasága) New York City-ben megrendezett 73. ülését szponzorálta, és részt vett a bőr mikrobióma szakértői által folytatott, a bőr mikrobiómát támogató készítmények alkalmazási területei és az e téren kínálkozó együttműködési lehetőségek felderítését célzó megbeszéléseken.

"A legújabb kutatási eredmények arra engednek következtetni, hogy a mikróbáknak fontos szerepe van bőrünk egészsége szempontjából, és a bőrápolási újítások terén vezetőnek számító vállalatként a Mary Kay minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy fényt deríthessen a mikróbák hatásmechanizmusára" - nyilatkozta Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay tudományos vezetője. "Kötelezettséget vállaltunk arra, hogy aktív szerepet játszunk a szépségápolási ágazatban és a tudományos közösségekben az olyan globális konferenciákon való részvételünk révén, mint amilyen a Society of Cosmetic Chemists ülése is, ahol megoszthatjuk eddig elért eredményeinket, és számos olyan dolgot tanulhatunk a terület tudományos szakértőitől, amelyek segítenek minket hatékonyabb termékek kifejlesztésében."

A Society of Cosmetic Chemists ülésére a vezető kozmetikai és személyi higiénés márkákat forgalmazó és gyártó vállalatok képviseletében több mint 1300 vendég érkezik minden évben. Az ülés fő célja, hogy a kozmetológiai ágazat legújabb kutatási eredményeit és újításait bemutató előadók és az ülésre meghívott vendégek közt aktív párbeszéd alakuljon ki, a résztvevők információkat cserélhessenek az ágazat vezető szakértőivel és kapcsolatokat létesíthessenek a világ más tájain dolgozó szakemberekkel.

A Mary Kay az ülés oktatási/ismeretterjesztő szekcióját szponzorálta, melynek keretében számos téma került megvitatásra, ideértve a következőket: Quorum Quenching: the New Way to Keep Microbiome Under Control (A lokális denzitásérzékelés gátlása: a mikrobióma szabályzásának új módja), Exploring New Applications in Personal Care: Balancing our Skin Microbiota (A bőrápolás új lehetőségeinek feltárása: a bőr mikrobióta egyensúlyának megteremtése), Global Microbiome Effects (A mikrobióma globális hatásai), valamint Temporal Variation of the Facial Skin Microbiome (Az arcbőr mikrobiómájának időbeli változásai).

A tudományos kutatási eredmények megosztását és terjesztését célzó további 2019. évi rendezvények

A Society of Cosmetic Chemists 73. ülése a legutóbbi volt azok közt a rendezvények közt, amelyeken a Mary Kay képviselői a márkának a bőr egészségének biztosítását célzó kutatások és fejlesztések támogatása iránti hagyományos elkötelezettsége jegyében előadásokat tartottak a tudományos kutatók és akadémikusok közösségei számára. A Mary Kay minden évben több százezer tudományos vizsgálat során teszteli termékeit és alapanyagait annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb biztonsági, minőségi és teljesítménynormáknak. A Mary Kay globális portfóliójában több mint 1500 termék-, technológiai és csomagolási szabadalom szerepel. A vállalat nemrégiben jelentette be egy több mint 100 millió USA dollár beruházásával létrehozott, csúcstechnológiát alkalmazó gyártó és kutat/fejlesztő létesítmény megnyitását Texas állam Lewisville városában.

2019-ben a Mary Kay a bőr egészségének biztosítása iránti elkötelezettsége jegyében három fő témára összpontosította tevékenységét: a bőr egészsége és a szennyeződés; a bőr védő (barrier) funkciójának megfelelő működése és az érzékeny bőr; valamint a bőröregedés mechanizmusának megértése és a bőröregedést gátló stratégiák kidolgozása.

Szennyeződés és a bőr egészsége

• Május: A Mary Kay egy, a latin-amerikai régióban tapasztalható szennyeződéseknek a bőr egészségre gyakorolt hatása témájában tartott exkluzív szimpóziumot szponzorált az Argentinában, Buenos Aires-ben megrendezett, nagy presztízsű RADLA konferencián (Reunión Anual de Dermatólogos Latinoamericanos [Latin-amerikai Dermatológusok Éves Találkozója]). A szimpózium moderátorának szerepét 3 brazil dermatológus szakértő társaságában Dr. Gildea, a Mary Kay tudományos vezetője vállalta. A résztvevők áttekintették a légszennyezésnek a bőr egészségére gyakorolt hatásait, és azt a következtetést vonták le, hogy az antioxidánsok alkalmazása hatékony módja lehetne a környezeti szennyező anyagok bőrre gyakorolt hatásai ellensúlyozásának. A Mary Kay ugyanezen a konferencián számolt be egy antioxidáns-komplexszel végzett vizsgálatáról, amelynek során azt tapasztalták, hogy a készítmény segít a légszennyeződés káros hatásai miatti korai bőröregedés jelei megjelenésének késleltetésében.
  • Június: Az Olaszországban, Milánóban megrendezett 24. Dermatológiai Világkongresszuson (24th World Congress of Dermatology) a Mary Kay egy Kérdések és válaszok elnevezésű találkozót szponzorált, amelyen 2 dermatológus szakértő válaszolt a résztvevők által az európai környezeti stresszorok bőrre gyakorolt hatásaira vonatkozóan feltett kérdésekre. Az alábbi két neves európai bőrgyógyászati szakértő részvételével megrendezett beszélgetés házigazdája Dr. Michelle Hines, a Mary Kay Global Upstream Research & Technology egységének igazgatója volt:
    • Jean Krutmann, M.D., a Németországban, Düsseldorfban működő Leibniz Research Institute for Environmental Medicine professzora és igazgatója.
    • Stefanie Williams, M.D., dermatológus, az Egyesült Királyságban, Londonban található EUDELO orvosigazgatója.
  • Június: A Németországban, Düsseldorfban tartott 5th Future of Formulations in Cosmetics Summit (A jövő kozmetikai készítményei) elnevezésű, ötödik alkalommal sorra kerülő csúcstalálkozón Dr. Hines beszámolt a Mary Kay egy antioxidáns-komplexet tanulmányozó, folyamatban lévő vizsgálatáról. A vizsgált anyag segít a dízelüzemű gépjárművek kipufogógázaiból a levegőbe kerülő részecskék (diesel exhaust particles [DEP]) bőrsejtekre gyakorolt káros hatásai miatti korai bőröregedés jelei megjelenésének késleltetésében. A cég által kifejlesztett, áttörést jelentő technológiával előállított, szabadalmazás alatt álló anyag, amely az egyik alapvető összetevője a Mary Kay® TimeWise® Miracle Set 3D™ bőrápoló kozmetikumcsaládjába tartozó termékeknek, eredményesen gátolja a szabadgyökök képződését, és háromdimenziós hatásmechanizmusával különlegesen hatékony védelmet biztosít a bőr korai öregedése ellen.

A bőr védő funkciójának megfelelő működése és az érzékeny bőr

• Március: A Szingapúrban megrendezett 20. Dermatológiai Világkongresszuson (20th World Dermatology Congress) David Gan, a Mary Kay Inc., rangidős vezető kutatója az arcot érintő bőrpírral és annak értékelésével kapcsolatos új meglátásokról számolt be. E meglátások alapján a Mary Kay tudósai kidolgoztak egy bőrápolási technológiát, amely csökkenti a gyulladáskeltő fehérjék és enzimek termelődését a bőrben, és ez alapján kifejlesztettek egy speciális hatóanyagokat tartalmazó kozmetikai készítményt, amely egyedi klinikai módszerek alkalmazásával hatékonyan csökkenti a bőrpírt.
  • Augusztus: A Dermatológiai Bizottság évente megrendezésre kerülő, a Chinese Association of Integrative Medicine által Kína Gansu tartományában, Lanzhou városában szervezett ülésén (Annual Meeting of the Dermatology Committee) a Mary Kay China Medical Affairs egységének rangidős vezetője, Dr. Jenny Jiang, beszámolt a Mary Kay azon kutatásairól, amelyek a bőr védő funkciójának javítását és az arcot érintő bőrpír gyógyítását célzó stratégiák kidolgozására irányultak. E kutatási eredmények jelentős mértékben hozzájárulhatnak a bőr túlzott érzékenysége képviselte problémák megértéséhez.
  • November: A Mary Kay volt az egyik szponzora a The Japanese Society of Investigative Dermatology (JSID) Japánban, Aomoriban tartott 44. éves találkozójának. A találkozó egyik oktatási szekciójának moderátori szerepét Dr. Gildea, a Mary Kay tudományos vezetője töltötte be. A szekció résztvevői áttekintették az ázsiai populáció esetében a bőröregedés lassítása érdekében alkalmazott, káros környezeti hatások kiküszöbölését célzó kezelési stratégiákat, valamint a bőrgyulladással kapcsolatosan a fehérjék által katalizált reakciókat és a bőr védelmi (barrier) funkciójának működését hátráltató problémákat és betegségeket. A találkozó keretében megrendezett panelbeszélgetés résztvevői három neves bőrgyógyász előadását hallgathatták meg:
    • Dr. Akimichi Morita, MD Ph.D., Nagoya City University Graduate School of Medical Sciences, Department of Geriatric and Environmental Dermatology
    • Dr. Sang Eun Lee, MD Ph.D., Gangnam Severance Hospital, Department of Dermatology, Yonsei University College of Medicine Cutaneous Biology Research Institute, Szöul, Korea
    • Dr. Gyohei Egawa, MD Ph.D., Kyoto University Graduate School of Medicine, Department of Dermatology

A bőröregedés mechanizmusának megértése és a bőröregedést gátló stratégiák kidolgozása

• Március: A Washington. D.C.-ben lezajlott Skin of Color Society szimpóziumon Dr. Shoná Burkes-Henderson, klinikai kutatásokért felelős vezető kutató számolt be a Mary Kay fehérbab-kivonattal kapcsolatos új kutatási eredményeiről, ismertetve a fehérbab-kivonat melanogenezis szabályozása terén megfigyelt hatásait, melyeknek kiaknázásával javítható az egyenetlen bőrtónus és az arcot érintő hiperpigmentáció. Továbbá az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia (American Academy of Dermatology) éves közgyűlésén Dr. Burkes-Henderson beszámolt egy, az arcot érintő erythema (bőrpír) kezelésével kapcsolatos új megközelítésről is
  • Május: Dr. Tiffany Carle, a Mary Kay vezető kutatója részt vett a Dermatológiai Kutatások Társaság (Society for Investigative Dermatology) 77. éves ülésén, amelyre Chicagóban került sor. Dr Tiffany az ülésen beszámolt egy ismerten C-vitamint tartalmazó, 5 gyümölcskivonatból összeállított szérumnak a bőr kinézetére gyakorolt hatásaira vonatkozó legfrissebb kutatások eredményeiről. A vizsgálat során a Mary Kay kutatói mesterséges bőrszövetet kezeltek a szérummal, és génkutatási módszerek segítségével igyekeztek meghatározni a szérum bőrre gyakorolt hatásait.
  • Június: A Mary Kay szponzorálta a University of the Philippines Medical Alumni Society of America (UPMASA) Dallasban megrendezett 34. éves nagygyűlését (34th Annual Grand Convention). A konferencián az Amerikai Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről több mint 500 orvos vett részt, akik a dermatológiai kérdésektől kezdve ortopédiai problémákon át a neurológiai újdonságokig számos témát vitattak meg.
  • Szeptember: A Mary Kay az Európai Dermatológiai Kutató Társaság (European Society for Dermatological Research [ESDR]) Franciaországban, Bordeaux-ban megrendezett 49. éves ülésén beszámolt a bőr megereszkedése okainak és alapvető mechanizmusának feltárását célzó legújabb kutatási eredményeiről. Dr. Michelle Hines megosztotta a résztvevőkkel a cég által a megereszkedett bőr kezelése céljára kidolgozott technológiára vonatkozó adatokat, melyek szerint a technológia alkalmazásának eredményeként javulás következett be a bőr állapotát jellemző klinikai mutatókban.
  • Szeptember: A Mary Kay a Society of Cosmetic Chemists (Vegyész-kozmetológusok Társasága) floridai tagozata által a Napvédő készítmények Floridában, Lake Buena Vistában rendezett 2019. évi szimpóziumán (2019 Sunscreen Symposium) közzétette azokat a kutatási eredményeit, melyek rámutattak, hogy a napvédő készítmények viszkozitása (mely meghatározza az adott készítmény bőrön való alkalmazását) módosítható bizonyos feldolgozási paraméterek megváltoztatása révén.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom