FebriDx® wint Biomarkers Award op UK Diagnostics Summit 2019

SARASOTA, Fl.--()--Lumos Diagnostics, een point-of-care (POC) diagnostische testontwikkelaar, fabrikant en marketeer, ontving de Biomarkers Award op de recente UK Diagnostics Summit 2019 in Manchester, Engeland voor FebriDx®, een snelle POC-test. De Diagnostics Summit 2019 verkende bestaande en opkomende nieuwe technologieën, platforms en applicaties van zowel de sector als academische groepen die van invloed zijn op toekomstige zorgverstrekking en farmaceutisch onderzoek.

De FebriDx®test is eenvoudig te gebruiken in een POC-instelling, met een ingebouwd veiligheidslancet voor het verkrijgen van een vingerprikbloedmonster, een roterend bloedafname- en transfersysteem en een geïntegreerde drukknop bufferactivering. FebriDx® biedt clinici een snelle beoordeling van de immuunrespons van het lichaam op een acute respiratory infection (ARI), verspreid over het spectrum van loopneus, keelpijn of hoest. De test voor eenmalig gebruik identificeert patiënten binnen 10 minuten die een klinisch significante onderliggende infectie hebben en helpt bij de differentiatie van virale en bacteriële ARI’s door gelijktijdige detectie van zowel Myxovirus resistance protein A (MxA) als C-reactive protein (CRP) rechtstreeks van perifeer volbloed. MxA is een intracellulair eiwit dat verhoogd wordt in aanwezigheid van acute virale infectie en CRP is een acuut-fase ontstekingsproteïne dat verhoogd wordt in aanwezigheid van klinisch significante infectie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Saranova, LLC
Laura Lovejoy Sambursky
laura@saranova.net
+1.941.928.9025

Contacts

Saranova, LLC
Laura Lovejoy Sambursky
laura@saranova.net
+1.941.928.9025