Andersen Global wzmacnia swoją pozycję w Nigerii dzięki współpracy z kancelarią The New Practice

SAN FRANCISCO--()--Stowarzyszenie Andersen Global zawarło umowę o współpracy z kancelarią prawniczą mającą siedzibę w Lagos, The New Practice (TNP), zwiększając zasięg organizacji w Afryce i wzmacniając swoją pozycję w Nigerii.

Założona w 2007 r. kancelaria TNP kierowana przez wspólnika zarządzającego Babę Alokolaro zatrudnia ponad 20 specjalistów z dziedziny prawa. Kancelaria świadczy szeroką gamę usług prawniczych skierowanych do klientów biznesowych w licznych obszarach, w tym z zakresu rynków kapitałowych, rozstrzygania sporów handlowych, finansów korporacyjnych, infrastruktury, budownictwa, nieruchomości, energii i zasobów naturalnych, prawa spółek, prawa handlowego, fuzji i przejęć, private equity, fintech, technologii, e-handlu i doradztwa biznesowego.

„Kieruje nami silne przekonanie, że możemy podnosić jakość naszych usług i znajdować nowe sposoby dostarczania wyników i rozwiązań naszym klientom, dlatego zdecydowanie uważamy, że nawiązanie współpracy z Andersen Global to znakomity pomysł - powiedział Alokolaro. - To dla nas szansa na wzbogacenie naszej oferty usług i rozwój globalnej platformy w sposób spójny i zgodny z wartościami reprezentowanymi przez naszą kancelarię”.

Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen, dodał: „To kolejna grupa strategiczna o dużym znaczeniu dla naszej działalności w Afryce i uzupełnienie naszej platform w Nigerii. Baba i jego zespół podzielają wartości naszej organizacji związane z zarządzaniem i przejrzystością oraz zaangażowanie w świadczenie na rzecz klientów usług najlepszych w swojej klasie. TNP blisko współpracuje z naszym zespołem Andersen Tax w Nigerii, co ma kluczowe znaczenie dla naszej dalszej ekspansji w Afryce”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 166 placówkach.

Megan Tsuei
Andersen Global