GSMA: mobiele technologieën die enorme CO2-reducties mogelijk maken in reactie op noodsituaties in het klimaat

Nieuw rapport berekent dat mobiel in 2018 2.135 miljoen ton CO2-reducties heeft ingeschakeld

MADRID--()--Het gebruik van mobiele technologie zorgde vorig jaar voor een wereldwijde reductie van broeikasgasemissies (BKG) met ongeveer 2.135 miljoen ton CO2, volgens een nieuwe studie in opdracht van de GSMA – een hoeveelheid die ongeveer overeenkomt met de totale emissies die jaarlijks door Rusland worden uitgestoten. De emissiebesparingen waren bijna tien keer groter dan de wereldwijde koolstofvoetafdruk van de mobiele sector zelf.

Het nieuwe GSMA-rapport, geproduceerd in samenwerking met de Carbon Trust, een onafhankelijke duurzaamheidsspecialist, wordt gepresenteerd op de United Nations Climate Change Conference (COP25) 2019 deze maand in Madrid. De conclusie was dat het merendeel van de vermeden emissies die mogelijk werden gemaakt door mobiele technologieën, het gevolg was van een aanzienlijke vermindering van energie- en brandstofverbruik. In 2018 hebben mobiele technologieën zoals Machine-to-Machine (M2M) en Internet of Things (IoT) een reductie van 1,44 miljard MWh in energie mogelijk gemaakt en wereldwijd 521 miljard liter brandstof bespaard.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts:
Gearóid Cashman
+44 79 7679 0169
GCashman@webershandwick.com

GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

Media Contacts:
Gearóid Cashman
+44 79 7679 0169
GCashman@webershandwick.com

GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com