A P&G kiadta 2019. évi Társadalmi felelősségvállalási jelentését

P&G released its 2019 Citizenship Report, detailing progress in its Citizenship focus areas of Community Impact, Diversity & Inclusion, Gender Equality and Environmental Sustainability built on the foundation of Ethics and Corporate Responsibility. (Photo: Business Wire)

Cincinnati--()--A P&G a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról szóló 2019. évi jelentésében hangsúlyozza elkötelezettségét a helyi közösségekre gyakorolt pozitív hatások, a nemi egyenlőség, a sokszínűség és az elfogadás, valamint a fenntarthatóság iránt/A vállalat előrevivő tevékenység végzésére és a növekedés elősegítésére irányuló erőfeszítéseinek elismerését tükrözi a hírnév tekintetében elért jobb helyezés - A The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) ma kiadta 2019. évi Társadalmi felelősségvállalási jelentését (Citizenship Report), amelyben részletesen beszámol a helyi közösségekre gyakorolt pozitív hatások, a sokszínűség és az elfogadás, a nemi egyenlőség és a környezeti fenntarthatóság terén az etikus vállalati magatartás gyakorlásának és a vállalat társadalmi felelősségvállalása iránti elkötelezettségének köszönhetően elért eredményekről és előrehaladásról.

A P&G számára a 2019-es év rendkívül sikeres volt a helyi közösségekben és a vállalat munkavállalói körében végzett, pozitív hatásokkal bíró tevékenységek tekintetében, és a vállalat számos figyelemre méltó eredményt könyvelhetett el, ideértve annak a 2020-ra kitűzött célnak az elérését, hogy 15 milliárd tiszta vizet biztosítson a rászoruló gyermekeknek Children's Safe Drinking Water (Tiszta vizet a gyermekeknek) (CSDW) elnevezésű programja keretében, valamint ismertségének és elismertségének köszönhetően a nemek közötti és etnikai egyenlőségre vonatkozó kiterjedt társadalmi párbeszéd elindítását.

"A társadalmi felelősségvállalás ma már üzleti tevékenységünk szerves részét képezi. Az ennek az elkötelezettségünknek a jegyében megvalósított programjaink nem pusztán a jótékonykodásról szólnak, hanem arról, hogy hogyan nyerhetjük el vásárlóink bizalmát és figyelmét, hogyan támogathatjuk a növekedést és az értékteremtést - azaz végső soron arról, hogy hogyan játszhatunk előrevivő, a világot jobbá tevő, a növekedést szolgáló szerepet" - fejtette ki David Taylor, a P&G igazgatótanácsának elnöke, a vállalat elnök-vezérigazgatója. "A társadalmi felelősségvállalás nem üres frázis számunkra, nem olyan valami, ami csak egyike számos tevékenységünknek, hanem a szerte a világon végzett mindennapi üzleti tevékenységünk alapját képező elv."

A több mint 70 országban tevékenykedő, mintegy ötmilliárd fogyasztót kiszolgáló vállalat méretére, tehetséges alkalmazottaira és újító szellemére, valamint 65 vezető márkájának hatókörére támaszkodva igyekszik nap mint nap tenni valamit azért, hogy a világ jobb hellyé váljon az emberiség számára. A P&G ez irányú erőfeszítéseinek társadalmi elismerését tükrözi a vállalatnak a Fortune magazin által világ legelismertebb vállalatairól összeállított 2019. évi listán, valamint az Axios által az USA-ban a társadalomért legtöbbet tévő vállalatokat rangsoroló, Harris Poll 100 elnevezésű listán a korábbi évekhez képest elért jobb helyezése is.

Ugyanakkor a P&G alkalmazottainak több mint 80%-a is elismeréssel nyilatkozott a vállalat által a társadalmi felelősségvállalás jegyében végzett tevékenységekről, melynek eredményeként a cég 2019-ben lefolyatott éves felmérése során a társadalmi felelősségvállalás igen magas pontszámot elérő mutatónak bizonyult.

A P&G 2019. évi társadalmi felelősségvállalási jelentésében kiemelt eredmények az alábbiak:

  • A helyi közösségekre gyakorolt hatás: A P&G több mint 25 természeti katasztrófa során biztosított a termékeit tartalmazó segélycsomagokat olyan a családoknak, akik elhagyni kényszerültek otthonukat a különféle katasztrófák miatt, ideértve az USA egyes vidékeit érintő pusztító tűzvészeket és hurrikánokat, az indiai Kerala államot elborító áradást és az Indonéziát sújtó, számos halálos áldozatot követelő földrengést és cunamit. A vállalat CSDW Programja keretében új vállalást tett, miszerint 25 milliárd liter tiszta ivóvizet biztosít a rászoruló gyermekeknek 2025-ig.
  • Sokszínűség és elfogadás: A P&G platinum kategóriás szponzorként támogatta a World Pride eseménysorozatot New York-ban, és szerte a világon 50 helyszínen vett részt a Pride-dal kapcsolatos különféle tevékenységekben. A vállalat "The Look" (A látás ereje) címmel kiadta Emmy-díjat elnyert "The Talk" (A beszélgetés) című kisfilmjének folytatását, azzal a céllal, hogy továbbvigye a faji előítéletekről korábbi filmjével elindított párbeszédet. A P&G a vállalat négy telephelyén neurodiverzitási programokat indított, hogy lehetőségeket biztosítson autizmussal élő személyeknek.
  • Nemek közötti egyenlőség: A P&G jelentős haladást ért el a vállalatvezetés minden szintjén az 50/50%-os képviseleti arány elérésére vonatkozóan kitűzött céljának teljesítése terén: a cég rangidős vezetőinek csapatában és az igazgatótanácsban 2019-ben már több mint 40 százalék volt a nők aránya. A P&G Always márkája elindította #EndPeriodPoverty elnevezésű kampányát, melynek célja azoknak a lányoknak a támogatása, akik szegénységük miatt nem tudják megvásárolni a menstruáció idején használt termékeket, és ezért időnként kénytelenek kimaradni az iskolából, a Secret márka pedig több mint 500000 USA dollárt adományozott az USA nemzeti női futballcsapatának (U.S. Women's National Soccer Team) (amely egyébként a márka folyamatos támogatását élvezi) az egyenlő javadalmazásért folytatott harcuk segítése céljából.
  • Felelősség a környezet iránt: A vállalat áprilisban ünnepelte "Ambition 2030" elnevezésű, a P&G márkái, ellátási lánca, a társadalom és az alkalmazottak számára merész fenntarthatósági célokat kitűző tervének első évfordulóját. A P&G a TerraCycle-lel együttműködve hozzájárult az (ún. "tejesember"* koncepción alapuló) újrahasználható csomagolás bevezetéséhez a Loop programja keretében. A vállalat ugyanakkor számos egyéb lépést is tett a műanyaghulladékok képviselte globális probléma megoldása érdekében: több mint 40 vállalattal együtt létrehozott egy műanyaghulladékok felszámolását célzó szövetséget (Alliance to End Plastic Waste), és kötelezettséget vállalt arra, hogy termékei csomagolásában 2030-ra 50%-kal csökkenti globális szinten a primer (kőolaj alapanyagú) műanyagok arányát.

* "tejesember"* koncepció: régen a tej házhoz szállításakor a tejesember összegyűjtötte a kiürült tejesüvegeket, amelyeket azután tisztítást követően újra megtöltöttek tejjel, és a tejesember kiszállította a megrendelőknek

A P&G először 1999-ben adott ki Fenntarthatósági jelentés címen beszámolót a vállalat azon erőfeszítéseiről, amelyeknek célja, hogy a világot jobb hellyé tegye az emberiség számára, az idei Társadalmi felelősségvállalási jelentés pedig már a 20. az évről évre megjelentetett értékelések sorában. Az érdeklődők számára online is rendelkezésre áll a részletes, több mint 140 oldalas jelentés, a jelentésről szóló Vezetői összefoglaló, valamint egy 24 oldalas áttekintés az elért eredményekről és a programok során átélt élményekről.

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A P&G-re és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, látogasson el honlapunra: http://www.pg.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Julie deSylva, Global Company Communications
513-780-0006
Desylva.j@pg.com

Contacts

Julie deSylva, Global Company Communications
513-780-0006
Desylva.j@pg.com