Andersen Global wkracza na rynek Macedonii Północnej

SAN FRANCISCO--()--Stowarzyszenie Andersen Global podpisało umowę o współpracy z kancelarią prawniczą Law Office Pepeljugoski, zaznaczając debiut Andersen Global w Macedonii Północnej, w miarę jak organizacja kontynuuje ekspansję w regionie.

Właściciel i wspólnik zarządzający Valentin Pepeljugoski założył kancelarię w 1999 r., a następnie jej skład rozszerzył się o kolejnego wspólnika Aleksandra Trajkovskiego i ponad 15 specjalistów w dziedzinie prawa. Kancelaria prawnicza Pepeljugoski, która działa na rynku Macedonii Północnej i Republiki Kosowa, jest multidyscyplinarną kancelarią specjalizującą się w prawie działalności gospodarczej, prawie handlowym, prawach własności intelektualnej, prawie procesowym, celnym, kontraktowym, finansowym i podatkowym.

„Zaangażowanie naszego zespołu w świadczenie najlepszych w swojej klasie usług pomogło nam w uzyskaniu pozycji lidera w dziedzinach, w których się specjalizujemy – powiedział Valentin. - Po ugruntowaniu naszej reputacji w regionie chcemy udoskonalić naszą ofertę usług. Współpraca z Andersen Global oznacza dla naszych klientów korzyści i dostęp do zasobów kancelarii o globalnym zasięgu, a także poszerzenie naszego zasięgu transgranicznego”.

„Włączenie kancelarii prawniczej Pepeljugoski do naszego stowarzyszenia jest kolejnym ważnym krokiem na drodze ku zwiększeniu naszego zasięgu w regionie” – stwierdził Mark Vorsatz, przewodniczący Zarządu Andersen Global i dyrektor generalny spółki Andersen. „Valentin i jego zespół podzielają naszą pasję w zakresie zarządzania, spójności i niezależności. Wszystkie kancelarie prawnicze współpracujące z Andersen Global w regionie łączy zaangażowanie w wyznaczanie standardów, jeśli chodzi o obsługę klientów i przejrzystość. Ta wspólna wizja stanowi solidny fundament dla współpracy i prowadzenia najwyższej jakości praktyki w regionie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia przeszło 5000 specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 164 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global