Thales vervult een actieve rol in OPENQKD, het Europese onderzoeksproject dat kwantumcommunicatie-infrastructuren zal opzetten in verschillende Europese landen

Kwantumcommunicatie-infrastructuur wordt ontwikkeld in Europa

Quantum communication infrastructure being developed in Europe (Photo: Thales)

PARIJS DÉFENSE--()--Thales neemt al enkele jaren actief deel aan kwantumtechnologieonderzoek. Thales onderzoekscentra werken bijvoorbeeld aan onderwerpen variërend van kwantumsensoren en kwantummeetinstrumenten tot kwantumcommunicatie en diverse bouwstenen van kwantumcomputers.

Het was dan ook niet meer dan logisch dat Thales zich aansloot bij het AIT-consortium (Austrian Institute of Technology), dat door de Europese Commissie werd gekozen om het OPENQKD-project uit te voeren, de voorloper van een grote Europese kwantumcommunicatie-infrastructuur. Het hoofddoel van het project is een drastische verbetering van de veiligheid voor kritieke toepassingen in de telecommunicatie, de financiële sector, de gezondheidszorg, de elektriciteitsvoorziening en de openbare diensten. In een volgende fase zal het de netwerkvorming van kwantumcomputers ondersteunen, wat de voorbode is van een nieuw type internet. Met een budget van 15 miljoen euro is dit het enige project van dit type ter wereld. Het consortium onder leiding van AIT bestaat uit 38 bedrijven en onderzoeksorganisaties uit het hele continent als partners.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PRESS CONTACT

Thales, Media Relations
Ground Transportation Systems
Chrystelle Dugimont
+33 (0)6 25 15 72 93
chrystelle.dugimont@thalesgroup.com

Contacts

PRESS CONTACT

Thales, Media Relations
Ground Transportation Systems
Chrystelle Dugimont
+33 (0)6 25 15 72 93
chrystelle.dugimont@thalesgroup.com